Willeke van Ammelrooy: ’Ik werd door Rutger ontmaagd…’

Beroemd
zaterdag, 27 juli 2019 om 5:59
download 1
Zelf was hij altijd zeer gesloten over zijn privéleven. Maar nu hij is gestorven komen de verhalen los. Van anderen. Willeke van Ammelrooy opent het bal. In Privé vertelt ze haar verhaal.
Ze kenden elkaar uit Amsterdam. Willekes droom was filmactrice worden. Om die te verwezenlijken moest zij eerst naar de toneelschool. Door het toelatingsexamen kwam je niet zomaar heen, dus nam ze les bij Rutgers ouders, Arend en Teunke Hauer, die jong acteertalent de fijne kneepjes van het vak leerden.
Willeke werd kind aan huis bij de Hauers.
Ze vertelt: „Op een gegeven moment deden we met beide families in de prachtige kerk aan de Amstel een paasspel. Na afloop mocht ik achterop de fiets met Rutger mee naar het zwembad en zo is het begonnen.”
Willeke was ’ruim’ zestien toen ze zich door de ongeveer even oude Rutger liet ontmaagden.
„Ik was razend toen Rutger me vertelde dat hij een paar keer eerder een meisje had genomen om het uit te proberen. Ik was bang dat ik ook maar een test was, maar dat was gelukkig niet het geval.”
Willeke en Rutger gingen samenwonen in het huis van Rutgers ouders aan de Amstel en volgden beiden de toneelschool. In het tweede jaar raakte Willeke zwanger, maar een kind krijgen was ’niet het juiste moment’. Ze besloot tot abortus. „Niemand wist er van, ook Rutger niet, hoewel ik het hem later wel heb verteld.”