Youp onwel op het toneel

Beroemd
door anpdonderdag, 10 december 2015 om 21:55
youp onwel op het toneel1449780971
Tijdens een tryout van zijn nieuwe voorstelling Licht is Youp van 't Hek donderdagavond op het toneel onwel geworden. Hij was net een kwartier aan het spelen toen hij niet lekker werd, zegt directeur Erik Groeneweg van theater De Willem in Papendrecht.
De voorstelling werd stilgelegd en voor de cabaretier werd een dokter gebeld. Hij kon lopend het theater verlaten en is voor de zekerheid met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht, aldus Groeneweg. Wat Van 't Hek mankeert, kan hij niet zeggen.
De afgebroken voorstelling wordt zeker ingehaald, zegt Groeneweg, maar hoe en wanneer is nu nog niet te zeggen. Of de voorstelling die voor vrijdag in hetzelfde theater gepland staat, doorgaat is nog niet zeker.
Twee jaar geleden werd Youp van 't Hek ook al niet goed op het toneel. Dat was in Lelystad. Toen was hij grieperig. En iets meer dan een jaar geleden werd hij overdag onwel en moest hij een voorstelling in Amsterdam plotseling afgelasten. Hij zei daar later over dat hij een hartritmestoornis heeft.