Bij Amazon ben je duurder uit dan bij andere online boekenverkopers

De boeken van Amazon zijn 14% duurder dan bij de concurrenten. Alleen de 20 bestsellers zijn goedkoper. Dat blijkt uit een onderzoek van het internationale marketing consultancy bureau Simon-Kucher & Partners. Het bureau vergeleek de prijzen van de boeken uit de top 100 in het Verenigd Koninkrijk tussen 30 oktober en 9 november, aangeboden op Amazon en zeven andere online boekverkopers, onder wie WH Smith, Blackwell's en BookFellas. Amazon bleek met de top 20 bestsellers 6% goedkoper te zijn dan de concurrenten. Maar voor de boeken gerangschikt van 21 tot 50 moet je bij  Amazon 13% meer betalen dan bij andere online boekverkopers, en alle boeken in de top 51-100 zelfs tot 15%. Volgens Simon-Kuchner denken veel mensen dat Amazon de laagste prijs vraagt voor boeken. "Ook boekverkopers zien in Amazon een concurrent waartegen ze niet tegenop kunnen. Maar dat een achterhaalde mythe", zegt een partner van  Simon-Kucher tegen The Guardian. "De realiteit is dat Amazon geld moet verdienen, net als iedereen. Maar ze begrijpen het koopgedrag van consumenten, daar maken ze gebruik van en zorgen ervoor dat ze het imago hebben dat ze goedkoop zijn."

Bron(nen):         

1 Reactie Doe mee met de discussie →


  1. C.O.Filippo

    Puur op de prijs van een testset verschilt amazon weinig mer andere aanbieders. Dat klopt helemaal. Tegelijkertijd is het bij de Nederlandse on-line boekverkopers vaak nog steeds duurder dan het bestellen van boeken bij Amazon in Duitsland omdat je in Nederland nog steeds betaalt voor bezorging. Wanneer je bij amazon.de bestelt betaal je namelijk geen verzendkosten. Liever in het engels zoeken en dan bij de Duitse Amazon bestellen? vervang de .co.uk door .de en verwijder alle tekens na het identificerend nummer dat achter de /dp/ operator staat.
    Zelfs bij een laag bedrag betaal je geen verzending bij amazon.de. (wel bij .co.uk en .com)
    Als je heel veel bestelt kan het nog steeds voordeliger zijn om in de US zelf te bestellen. Boeken die daar zijn uitgegeven zijn daar goedkoper en amazon verzend ze toch wel. In dat geval moet je wel een hele bult in één keer kopen om goedkoper uit te zijn.

Reacties niet toegestaan