Daten met behulp van je favoriete boeken

Altijd leuk om even bij een ander in de boekenkast te koekeloeren. Want dan weet je het meestal wel: iemands leeftijd, smaak, temperament en iemands boekeneetlust.
Een veelvoorkomend misverstand is dat boeken de weg wijzen naar de best denkbare geliefde. Zo van: vertel me wat je graag leest en dan zal snel blijken of we bij elkaar passen. Aan dergelijke markeringspunten wordt gek genoeg vaak veel belang gehecht, want wie kent niet de advertenties waarin iemand een ander zoekt en waar terloops even wat titels passeren.
In The Economist staat een aardig stuk over boeken en liefde, en tot welke misverstanden dit wel niet kan leiden. Neem alleen al de mogelijkheid dat mensen zeggen wat ze graag lezen - en daarbij dikwijls de titels aanhouden die in de mode zijn. Als het om het noemen van 'gelezen boeken' gaat, werken mensen erg vaak aan hun eigen branding en dat schiet natuurlijk niet op. Zo kom je er niet achter of iemand wel bij je past. Afgezien van de vraag wat het nou precies oplevert als je aanstaande vrouw toevallig dezelfde boeken wil lezen als jij.
Van Welingelichte Kringen hoeft dit allemaal niet zo nodig, sterker nog: als vrouwen liever koken dan lezen of leuke kleren willen kopen in plaats van de gedichten van Sylvia Plath tot zich nemen- des te beter!
Enfin, ieder het zijne. The Economist verwijst naar een datingsite die mensen bij elkaar brengt op grond van hun boekenvoorkeur en als u naar de 2de link gaat, komt u er terecht.

Bron(nen):   The Economist  alikewise