Geen UFO, geen marsmannetjes: ‘Stalin en Mengele zaten achter Roswell’

Het was geen UFO die bij het Roswell Incident in 1947 zorgde voor onverklaarbare gebeurtenissen. Het was Stalin, die de Amerikanen in paniek wilde brengen.
De Amerikaanse onderzoeksjournalist Annie Jacobsen komt in een boek met de volgende theorie, die ze baseerde op interviews met nog levende betrokkenen en spitwerk in de archieven.
Stalin had in 1938 gezien dat de Amerikanen helemaal in de war kunnen raken van een buitenlandse invasie. Een hoorspel van Orson Wells zorgde toen voor nationale onrust.
Het idee liet hem niet los. Aan het eind van de oorlog kwamen de Russen in het bezit van de Horton Ho 229, een zeer experimenteel vliegtuig. Van Mengele kreeg Stalin rare kleine wezens, die konden doorgaan voor marsmannetjes.
De bedoeling was dat de Horton pontificaal zou landen in de VS, maar hij stortte neer en de Amerikanen zeiden dat alle heisa kwam door een ontplofte weerballon.
Dat was in ieder geval een leugen. Een dag later kwam er een nieuw communiqué waarin werd gesproken over een neergestorte weerballon. Daarna werd het meer dan dertig jaar stil.
Pas in 1978 kwam het Roswell incident weer in het nieuws toen de bekende Canadese ufo-onderzoeker Stanton T. Friedman in contact kwam met oud-majoor Jesse Marcel. Marcel was in 1947 betrokken bij de berging van de resten van wat de luchtmacht een weerballon noemde. Als majoor buiten dienst verklaarde Marcel in 1978 tegenover Friedman, dat het geen weerballon was geweest, maar toch een buitenaards rrrtuig. Friedman vond in Roswell nog tientallen andere getuigen, onder wie zelfs een generaal, die de lezing van Marcel bevestigden. Friedman schreef een boek waarna nog meer getuigen zich meldden en er nog tientallen boeken verschenen.
En in het boek van Jacobson wordt definitief uit de doeken gedaan hoe het dan wel zat. Geen marsmannetjes, maar wel een complot van Stalin en Mengele
Wie niet kan wachten op het boek kan er alvast meer over lezen in de New York Times.
  

 

Bron(nen):   Daily Telegraph  New York Times