Paranormale verschijnselen: waarom zien we dingen die er niet zijn?

Veel mensen voelen zich sterk aangetrokken tot het paranormale. denk maar aan het succes van Char, Derek Ogilvie, Het zesde zintuig, enz. Het is een beetje eng en onwaarschijnlijk, maar we willen zo graag dat het waar is.

Prof. Richard Wiseman is dé expert op het gebied van paranormale verschijnselen en heeft daar een boek over geschreven. Hij heeft een zesde zintuig voor het ontmaskeren van charlatans en het doen optrekken van de paranormale mist. Hij begeleidt geen geesten naar Het Licht, maar laat het heldere licht van de ratio over de materie schijnen. Voor Wiseman geldt er geen twijfel: paranormale verschijnselen bestaan niet. Maar door zijn onderzoek naar telepathie, waarzeggerij en uittredingen, krijg je wel meer kennis over onze hersenen en over onze opvattingen, emoties en gedrag.

Het boek opent de jacht op geesten en andere 'bovennatuurlijke' verschijnselen en laat je op een andere manier kennis maken met het 'onmogelijke'. Leer je eigen dromen sturen en leer om uit je lichaam te treden. Laat anderen zien dat je minstens even goed bent als Ogilvie. Geef je eigen geest de ruimte en laat je niet door anderen om de tuin leiden.

Als je het allemaal een beetje in de vingers hebt, kun je naar Science of Ghosts gaan en je licht laten schijnen over foto's van 'paranormale' verschijnselen die mensen naar Wiseman sturen, zoals het 'jongetje' op de foto hierboven.

Bron(nen):   boek  Richard Wiseman  Science of Ghosts