Richter ohne Gesetz: de opmars van Allahs rechters

De rechtszalen zijn  moskeeën en theehuizen en hun wet is de sharia. Maar dan in Duitsland. Der Spiegel (nog niet online) beschrijft hoe de Duitse justitie en rechtsstaat meer en meer wordt ondergraven door een parallel rechtssysteem van moslims die in Duitsland wonen.
Een voorbeeld. De uit Palestina afkomstige Fuat S. werd gegijzeld en gemarteld door Mustafa O. De Duitse justitie is bijna blij met de gebeurtenis: Mustafa heeft talrijke geweldsdaden gepleegd, maar ontkomt steeds de justitiële vervolging.
Maar ook dit keer loopt het mis. Fuat trekt zijn verklaring in, zegt dat hij gefolterd is door Albanese onbekenden.
De werkelijkheid is simpeler: Fuat en Mustafa zijn berecht in een restaurant door een islamitische rechter. De partijen hebben het op en akkoordje gegooid.
Der Spiegel noemt meer voorbeelden waaruit blijkt dat het recht van de wet niet meer geldt in heel Duitsland, of voor iedere Duitser. In het boek Richter ohne gesetz geven rechters en aanklagers talrijke voorbeelden.
In Engeland wordt al veel langer door de 'echte' wet gekeken naar de opkomst van de sharia-rechtbanken. In Nederland, zo zegt justitie steeds, komt dat nog amper voor.
Dat kan. Maar in Duitsland en Engeland zijn er zorgen, zo blijkt ook uit Der Spiegel.
Er is de opkomst van 'rechters zonder wet' en de echte wet staat er machteloos bij.

Richter ohne Gesetz
Islamische Paralleljustiz gefährdet unseren Rechtsstaat

240 Seiten, € 18,00
.