Biograaf beweert dat homohater Nixon zelf homo was

In Amerika is het het politieke gerucht: in een binnenkort te verschijnen biografie over Richard Nixon beweert auteur Don Fulsom dat Nixon een langdurige relatie had met zakenman Charles 'Bebe' Rebozo (op de foto rechts) uit Miami, meldt de Huffington Post.
De bewering in Nixon’s Darkest Secrets komt niet van de eerste de beste: Don Fulsom is een veteraan in de politieke verslaggeving, hij volgde Nixons presidentschap op de voet. Maar wat de bewering nog pikanter maakt is dat de in in 1998 overleden Rebozo banden met de mafia zou hebben gehad. Dat meldt de Daily Mail.

De sensationele onthulling bracht The Miami Herald ertoe om het artikel rond de dood van Rebozo nog eens grondig te herlezen. De krant meldde toen dat Nixon en Rebozo meer dan veertig jaar lang vrienden waren en dat de zakenman regelmatig kwam aanwippen in het Witte Huis. "Die twee waren onafscheidelijk", herinnerde zich iemand die destijds betrokken was bij de Republikeinse presidentscampagne. "Je kunt je niet voorstellen hoe dik die twee met elkaar waren. Het leek wel alsof Rebozo de sleutel tot Nixons ziel had."
In de biografie onthult Fulsom ook dat Nixon, die bekend stond als notoir homohater en als familieman, teveel dronk, dat hij zijn vrouw Pat regelmatig sloeg en dat zijn huwelijk één grote leugen was. “In het openbaar verschenen ze echter steeds als het perfecte koppel. Ze sliepen niet eens in dezelfde kamer en tijdens vakanties sliepen ze zelfs niet in hetzelfde gebouw", schrijft Fulsom. "Rebozo ging regelmatig mee op reis, en sliep dan in een kamer naast de president. Hij had zelfs een slaapkamer in het Witte Huis."

Bron(nen):   The Huffington Post  Daily Mail