Marjolijn Februari – schrijfster, denker – gaat verder als Maxim en kondigt dat zo aan:

Op haar/zijn site: De kans is groot dat u hier bent beland in uw zoektocht naar Marjolijn Februari. Misschien had u nog iets van haar te goed, zou ze een bestuurlijk advies geven, had ze u een lezing over kunst of recht beloofd. Het kan zelfs zijn dat u op een roman wacht die ze gezegd had te zullen schrijven. Maakt u zich geen zorgen. Ik, Maxim Februari, heb het bedrijf overgenomen. Zowel de activa als de passiva, zowel de voorraden als de verplichtingen. Ik verzeker u dat ik mijn uiterste best zal doen alle lopende zaken naar tevredenheid af te handelen. Het is waar, Marjolijn Februari was een aardige vrouw, we zullen haar toewijding aan het land en de cultuur missen. Maar nu de onderneming verder gaat onder de naam Maxim Februari verwachten wij toch onze dienstverlening verder te optimaliseren en een nog hoogwaardiger kwaliteit te leveren dan u al van ons was gewend. Graag maak ik nog van de gelegenheid gebruik een kleine prijsverhoging aan te kondigen. Een man mag immers verwachten met hetzelfde werk minstens achttien procent meer te verdienen dan vrouwen?

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Templein

  Ha, ha, een moedig mens dat nog steeds blijk geeft van milde spot.

  U vergeet er nog bij te melden dat de Marjolein dit voorjaar is begonnen met extra hormoonpillen. Aldus het NRC.

 2. gerrit52

  wat krijgen we nou weer???

 3. John Bergman

  OMG

 4. Jannie Ooms

  Het venijn zit natuurlijk in de staart van haar artikel: ze wil gewoon netzoveel verdienen als een man. En gelijk heeft ze. Wat is dat voor ouderwetse onzin, dat mannen altijd meer zouden moeten verdienen dan vrouwen, voor het zelfde werk.

  • KritischeMassa

   Omdat vrouwen een paar maanden thuis gaan zitten als ze moeten kalven en vervolgens 12 jaar felexibele werktijden eisen om voor het kalf te zorgen.

   De instabiele vrouwtjes willen namelijk alles, én carriere én kids (die ze wel ergens anders dumpen, bijvoorbeeld in een Amsterdamse kinderopvang met een allervriendelijkste mijnheer…)

   Niet voor niets dat elke generatie na de emancipatie (eenmanzijnplaatsie) steeds verder van het pad raakt (punk/heroïne, House/XTC). De vrouwen moeten zich tenslotte ontplooien…

   (in antwoord op Jannie Ooms)

Reacties niet toegestaan