Bijna herfst: paddenstoelen plukken en savoureren

Paddenstoelen zoeken en plukken is leuk, maar zijn ze giftig of niet? En kun je er iets lekkers van maken? Dat leer je van paddenstoelenkenner Mark Janssen in het ‘Het Paddestoelen Kookboek‘. Janssen legt uit hoe en wanneer je het beste paddenstoelen kunt zoeken. Verder is er aandacht voor naamgeving, voedingswaarde, medicinale betekenis en de soorten die je wel of niet rauw kunt eten.

Janssen beschrijft de 20 wereldwijd meest gegeten soorten kweek-paddenstoelen (met sporen van wilde paddenstoelen kun je ze ook thuis kweken) – en 300 recepten om ze te bereiden. Eerst beschrijft hij uitvoerig de kenmerken van de paddenstoel en daarna welke culinaire toepassingen de soort heeft.

De beschrijvingen komen van over de hele wereld. ‘Mijn moeder kwam uit Rusland. Zelf ben ik het Russisch niet machtig, maar mijn zus wel. Zij heeft een aantal recepten uit kookboeken daar vertaald.’ Sommige bereidingswijzen leerde hij in een restaurant. Ook internet speelde een rol. En een aantal recepten ontwikkelde Janssen zelf.

‘Opvallend veel recepten komen uit de Verenigde Staten. Daar zijn ze ook dol op paddenstoelen. Maar paddenstoelenlanden bij uitstek blijven Italië en Frankrijk. Daar weten ze met slechts een paar ingrediënten ontzettend lekkere gerechten te maken.’

Prijs: € 26,-

Verzendkosten: € 2,50

ISBN/EAN: 978-94-90776-03-9

bestel

Bron(nen):   wildepaddestoeleneten.nl  Reformatorisch Dagblad    

1 Reactie Doe mee met de discussie →


  1. KritischeMassa

    Lekker, een soepje van Psylocibine

    Echt fantastisch

Reacties niet toegestaan