Gabrielle (37) vecht tegen ‘dikkemensen angst’

Gabrielle Deydier (37) heeft erge dingen meegemaakt. Zoals die keer dat de gynaecoloog zei 'niets te kunnen zien door al dat vet'. Ze is heel dik (1,53 meter /140 kilo) en woont in Frankrijk, waar volgens haar ‘dikke mensen als losers worden gezien’. Ze heeft over haar belevenissen een boek geschreven om het op te nemen voor dikke mensen, zoals zijzelf. Zo vindt ze - hoewel hoogopgeleid - geen werk.

Gabrielle heeft een diploma politieke wetenschappen en journalistiek. Ze kreeg ooit een proefcontract, waarbij haar werkgever zei dat ze dertig dagen de tijd kreeg om te tonen dat ze gemotiveerd was. Niet om haar werk te doen, maar om af te vallen.

Ze is dik, schrijft ze, door aanleg en door haar jeugd. En dik zijn valt niet mee in het land waar vrouwelijke schoonheid erg belangrijk is. Haar oproep tegen de ‘grossophobie’ (dikkemensenfobie) slaat echter aan. Gabrielle is door elke grote Franse krant of belangrijk tijdschrift geïnterviewd en haar getuigenis opgepikt in Italië, Spanje, Belgie en in de VS.

Ze maakt zich ook kwaad dat dikke vrouwen worden aangekeken op hun kilo's, terwijl dikke mannen er mee weg komen.

Gabrielle is de eerste van wat een trend kan worden: de emancipatie van de dikke mensen

Bron(nen):   Nouvel Obs  Guardian  Standaar