Stephen King schrijft thriller over de moord op JFK

Boeken
door Admin
woensdag, 09 maart 2011 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Thrillerauteur Stephen King, bekend vanwege bestsellers als Carrie, The Shining en Misery, legt momenteel de laatste hand aan een boek over de moord op John F. Kennedy. Het boek zal 11/22/63 gaan heten, de datum waarop Lee Harvey Oswald in Dallas toesloeg.
The Guardian wijst erop dat King niet de eerste auteur is die dit historische gegeven tot fictie verwerkt. Zo verscheen er al eens een roman waarin Kennedy de aanslag overleeft (Voyage door Stephen Baxter) en beschreef Don DeLillo het deels fictieve levensverhaal van Oswald in Libra.
King heeft voor een andere strategie gekozen, die van het tijdreizen. Jake Epping, een schoolmeester uit Maine, ontdekt een 'time portal' en keert terug naar het jaar 1958. Zo wil hij proberen de loop van de geschiedenis te veranderen. Wat volgt, is ongetwijfeld een spannend verhaal maar het boek belooft ook een prachtig tijdsbeeld te geven van de vroege jaren zestig.
11/22/63 omvat maar liefst 1000 pagina's en zal in november van dit jaar worden gepubliceerd. Door zijn Britse uitgever wordt het al getypeerd als "the best 'What if...?' novel I have ever read".