Double Dutch: Delfts Blauw op cocaïnezakjes

Vanaf vandaag (opening om 15u) tot en met 26 mei 2013 in Gallery RitsArt Maassluis: Sensual Shades, een duotentoonstelling van 1 man, de Amsterdamse kunstenaar Marc de Vries. Cunst bestaat uit verschillende vlakverdelingen gemaakt van gebruikte cocaïne-envelopjes. Double Dutch is geinspireerd op Delfts blauwe tegeltjes, deels gemaakt van de verpakkingen van 1 gram coke. Is het humor van de kunstenaar, oppervlakkig commercieel werk of zit er een boodschap achter? Zelf zegt hij: 'De serie Double Dutch verkoopt lekker en toeristen zijn gek op Delfts Blauw'. Toch maakt hij en passant ook opmerkingen over de vroegere handelswaar van de VOC schepen en de cocaïnefabrieken die op Java werden gerund door de Nederlandse staat: 'Je weet toch dat tot aan de tweede wereldoorlog de Nederlandse staat de grootste cocaïneproducent was?'. De titel 'Sensual Shades' slaat op de schaduwwerking van de cokezakjes. Sensualiteit gevat in schaduw is een terugkerend thema in het werk van de kunstenaar. Een onbewust, maar onontkoombaar handelsmerk. Een constante factor in zijn diverse gebruik van media en materialen. Van kleur en kleurloosheid.  

Sensual Shades - Cunst - Marc de Vries

Bron(nen):   Gallery RitsArt  Marc de Vries    

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. zo maar iemand

  Het zou fijn zijn als Welingelichte kringen vaker eens iets over exposities zouden schrijven, en niet alleen als het om coke-kunst gaat.

  • John JohnN

   Dit is wel bijzonder. Misschien is de dubbele betekenis van deze kunst aanleiding geweest voor WEL. Dat het vandaag de Amsterdamse Open Monumentendag is zal wel uitgebreid op alle andere media bekend gemaakt zijn. Tussen haakjes: De Bazel, Vijzelstraat, aan te bevelen, kan nog tot 17:00u.

   (in antwoord op zo maar iemand)
 2. Stranger

  De Ponypak. Het meest gevraagde cadeau op bruiloften en jubilea.

Reacties niet toegestaan