NRC: Vandaag al 100.000 bezoekers naar het vernieuwde Rijksmuseum

Het Rijksmuseum heeft al 100.000 bezoekers getrokken. De eerste acht dagen vanaf zondag 14 april kwamen er 67.220 mensen. Deze week is het volgens het museum even druk gebleven, waardoor het aantal bezoekers waarschijnlijk vandaag de grens van 100.000 passeert. In de eerste week na heropening kreeg het Rijksmuseum dagelijks 8.402 bezoekers over de vloer. Dat zijn er 5.758 meer dan afgelopen jaar, toen alleen de topstukken te zien waren in de Philipsvleugel. In het laatste ‘normale’ jaar voor sluiting van het hoofdgebouw, in 2002, kwamen 3.055 mensen per dag naar het museum. Dit daggemiddelde is ver boven verwachting, zegt directeur Wim Pijbes tegenover NRC. Als het bezoek zo hoog blijft, komt het museum na een jaar uit op 3 miljoen bezoekers, een miljoen boven de doelstelling. Het komt daarmee in de buurt van de tien drukst bezochte musea ter wereld.

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Ron Kersten

    Het lijkt me dat er nu een stormloop is van mensen die 10 jaar hebben moeten wachten om alles weer te kunnen zien. Het lijkt me voorbarig om aan te nemen dat de bezoekersaantallen zo hoog zullen blijven in de komende jaren oftewel ik denk dat het een tijdelijke opleving is en daarna de aantallen zullen stabiliseren op een lager niveau.

  2. Sant Antoni de Calonge

    Ontzagwekkende delen … Het is waar dat het tellen van de bezoekers is toegenomen in dit jaar … Ik heb ook deze plek te bezoeken in twee keer alleen in dit jaar … Dit is verbazingwekkend post voor mij …

Reacties niet toegestaan