3-jarig meisje met autisme maakt prachtige schilderijen

Er zijn tegenwoordig tal van initiatieven om de talenten van mensen met autisme optimaal te benutten. Zo wil het Programma Autisme en Werk mensen met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS) meer kansen geven op de arbeidsmarkt en het stigma rondom autisme doorbreken. Prijzenswaardig, maar Iris Grace (3,5) heeft dat niet nodig. Iris heeft een vrij ernstige vorm van autisme. Ze kan niet praten en heeft veel moeite in de omgang met anderen, maar ze weet zich als geen ander uit te drukken door middel van kunst. Vroeger was oogcontact een zeldzaamheid en vertoonde ze veel dwangmatig gedrag. Ze werd bijna volledig in beslag genomen door boeken. In de nabijheid van andere kinderen raakte ze helemaal in paniek en haar slaappatroon was totaal verstoord. Dankzij aangepaste therapie speelt ze nu graag, giert ze het vaak uit van het lachen, slaapt ze beter en communiceert ze door middel van haar eigen tekens. Maar een van haar favoriete activiteiten is schilderen. Hier kun je haar schilderijen bewonderen en dit is de kunstenares:  

Bron(nen):   Iris Grace  Autisme en Werk    

1 Reactie Doe mee met de discussie →


  1. catchit64

    Moet je het stuk eens goed lezen. Het lijkt alsof ze volwassen is met teksten als: Vroeger was oogcontact een zeldzaamheid en vertoonde ze veel dwangmatig gedrag

    Het meest stuitende is dat de ouders meteen geld gaan maken van een kindertekening want echt bij bijzonder kun je ze niet noemen… toch?

Reacties niet toegestaan