De mens zo groot als een kip: de oplossing van al onze problemen

De wereld dreigt aan ons ten onder te gaan. Dat komt omdat we met velen zijn en van alles veel nodig hebben. Maar wat zou er gebeuren als we veel kleiner zouden zijn, niet zo groot als een mens, maar zo groot als een kip? De evolutie door werden we steeds langer, en dat leek vooruitgang, maar daardoor hebben we steeds meer voedsel nodig en energie en verwoesten we de aarde. Als we steeds kleiner zouden worden, dan kon dat effect worden omgedraaid: steeds minder voedsel zou nodig zijn - een fractie - en onze ecologische footprint zou krimpen. Het idee, dat in Amerikaanse media weer de ronde doet, is afkomstig van een Nederlandse kunstenaar. Arne Hendriks maakte een kunstproject, The Incredible Shrinking Man, dat is gebaseerd op dat idee. Als de mens 50 centimeter hoog zou zijn, in plaats van 1.80 meter, dan zou hij geen 80 kilo wegen, maar 2 kilo. En dan zou de biefstuk van de cavia al een volledige maaltijd zijn. Met een achtste aardappel en een druppel mayo.tinyshaq

Bron(nen):   Wired      

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. knier

  En ratten zo groot als beren en muggen als adelaars.

  • Anton van Haasteren

   Dat is precies de reden voor onze lengte. Als we kleiner waren hadden we minder kans om te evolueren omdat we een makkelijker prooi voor roofdieren waren geweest.

   (in antwoord op knier)
  • Karel Kritisch

   Lijkt me erg eng inderdaad. De buurman is opgegeten door een kat en ik ga parachutespringen vanaf een giraf.

   (in antwoord op knier)
 2. Dead Silence

  Je kan ook een verhaaltje maken over dat er maar 10 miljoen mensen op Aarde zijn.

 3. kletsmajoor

  Wat weer een tendentieus verhaal vol zelfhaat. Eigenlijk is het een vorm van ‘Intelligent Design’. Het leunt op de gedachte dat de evolutie een keuze voor een bepaald einddoel heeft gemaakt. Maar ook op de gedachte dat wij kunnen beoordelen dat het nu ‘niet goed’ is en dat het dus ‘beter’ kan (en moet) door dit of dat te veranderen. De begrippen ‘einddoel’ en ‘goed’ of ‘beter’ hebben echter geen enkele betekenis in de evolutie.

  Ter info: 10.000 jaar geleden toen de ijstijd net teneinde was en de jager- verzamelaars Europa introkken, was de gemiddelde man 1.90 meter. Langer (en zwaarder) dus dan nu.

 4. grasspriet

  Het is niet de grootte van mensen die de bedreiging voor de aarde is maar de stupiditeit die wordt benadrukt in bovenstaande artikel.

 5. RhodBerth

  Help! Monsterkippen van 50cm!
  En dat die mini mensjes dan ook nog eens maar 2kg zouden wegen?
  Een pas geboren baby weegt al 3-4kg en die is dan een cm of 40.

  Als dat soort basisgegevens al niet kloppen zal er over de rest van de consequenties van 50cm grote mensen ook wel niet heel erg goed zijn nagedacht.

  • De Bruin Marwin

   De verhoudingen van een baby zijn anders dan van een volwassene, dus dat klopt wel.

   (in antwoord op RhodBerth)

Reacties niet toegestaan