Lubach in laatste uitzending: we zijn er bijna

Na dertien seizoenen zit Zondag met Lubach erop. Onder het motto: we zijn er bijna, stak Arjen Lubach de kijkers zondag in de laatste aflevering een hart onder  de riem en hield ze voor dat de coronacrisis bijna voorbij is. "Ja het is een pechjaar", aldus de presentator. "We hebben pech met de regering en pech met de pandemie." Maar nu opgeven maakt alles erger. "Dus kap met die huisfeestjes!"

Eigenlijk zou Lubach vorig jaar al stoppen na de twaalfde reeks. Doordat hij vanwege de coronacrisis niet het theater in kon, was er ruimte voor nog een seizoen. De reeks stond in het teken van de verkiezingen. Maar ook de coronamaatregelen kwamen veel aan bod.

Het populaire programma, uitgezonden door de VPRO vanaf 2014, won in 2017 de Gouden Televizier-Ring. Daarnaast had Lubach vaak succes met YouTube-filmpjes en liedjes. Zo was het duet Ik **** je op afstand met Merol een hit en ook tracks over Justitieminister Ferd Grapperhaus en een duet met Fresku waren succesvol.

Virale filmpjes

Filmpjes als The Netherlands Second gingen wereldwijd viraal. In de video, waarin de stijl van voormalig president Donald Trump werd gepersifleerd, werd de ex-president verzocht zijn leus America First aan te vullen met The Netherlands Second. Ook waren er speciale websites, spelletjes en apps waarmee Lubach de actualiteit op de hak nam of aandacht vroeg voor misstanden.

Arjen Lubach kan terugblikken op een goed bekeken slotseizoen. De eerste aflevering 7 februari had 2,3 miljoen kijkers en ook de uitzendingen erna trokken veel publiek, wekelijks rond de anderhalf miljoen.