Elizabeth Gilbert klust bij

Vertelden we u eerder al (2de link) dat in de Verenigde Staten de verfilming van 'Eten, bidden, beminnen' (Eat Pray Love) is uitgekomen, ging The New York Times nog even langs bij de schrijfster van het ongekend succcesvolle boek, Elizabeth Gilbert. 
Miljoenen verdiend met boek- en filmrechten, maar nu eigenaar van een winkeltje in New Jersey waar ze oosterse beelden verkoopt. Stuk heeft een mooie kop meegekregen: 'Love, Travel, Sell.'
In haar eerste boek kwam ze op het eind de romantische Braziliaan tegen die haar minnaar werd en in het echt blijkt dat net zo te zijn gegaan. Deze meneer Nunes, in het boek beter bekend als Felipe, is inmiddels naar Amerika overgekomen en helpt zijn vrouw in de winkel. Of is aan het andere eind van de wereld om grote marmeren Buddha-beelden in te kopen.
'Writing can be a lonely business,' zegt Gilbert en ze laat weten dat het runnen van zo'n winkeltje helemaal niet zo gek is tussen 2 boeken in. Het stuk laat toch wel zien dat Gilbert in haar eerste boek dicht langs haar eigen leven scheert, wie weet was het daarom zo goed. 
Later zal blijken of ze in staat is geweest een 2de boek te schrijven dat het eerste evenaart of zelfs overtreft. Sommige schrijvers bleken slechts de schrijver van 1 boek te zijn, wat trouwens al heel wat is.

Bron(nen):   The New York Times  Weligelichte Kringen