De Brakke Hond is weer op de been

Het Vlaamse literair blad De Brakke Hond leek op zijn laatste benen te lopen, maar krabbelt weer overeind. Johan Vandenbroucke, ex-journalist van De Morgen en  boekhandelaar, is nu hoofdredacteur en neemt het blad stevig onder handen. Hij gaf het tijdschrift een nieuwe vormgeving en belooft dat het vanaf 2011 tweemaandelijks in plaats van driemaandelijks zal verschijnen.

Het blad gaat vooral over de jonge honden in de Vlaamse en Nederlandse letteren en dat al sinds 1983. Het nieuwste nummer pronkt met een aantal blikvangers: een fraaie prozatekst van Jeroen Brouwers over een bijna-doodervaring, teksten van Frank Adam, Pol Hoste en Cynthia Ozick en Mark Schaevers over Leo Pleysier. Er is ook poëzie en er zijn pittige kronieken van Ann Meskens en Chrétien Breukers. Ook worden weer inzendingen verzameld voor de traditionele verhalenwedstrijd. Kortom: De Brakke Hond laat weer van zich horen.

Op de website kun je alle teksten zonder betaling lezen. Zo krijg je een van de grootste Nederlandstalige collecties van verhalen, gedichten en essays op internet, maar de update van de website laat nog even op zich wachten. Het nummer op de homepage is het winternummer van 2008. Als je in het archief zoekt, kun je wel iets recenters vinden.

Bron(nen):   De Papieren Man  Knack  De Brakke Hond