Giel Beelen breekt wereldrecord radiomaken

Giel Beelen heeft het wereldrecord non-stop radiomaken verbroken. De 3FM-dj had om 5 uur in de nacht van maandag op dinsdag 191 uur zendtijd op de teller. Hij heeft daarmee het record van de Vlaamse radio-dj Lennart Creël van 190 uur verbroken.

,,Ik bevind me in een euforische staat van ontbinding'', zei Beelen nadat hij het record verbrak. Hij bedankte ,,iedereen die ook maar een milliseconde heeft bijgedragen'' aan de recordpoging. De dj zei dat hij met het record begon aan een nieuw begin. ,,Ik ga een nieuwe fase in'', maar hoe die eruitziet liet hij in het midden.

Ruim een week heeft Beelen opgesloten gezeten in de radiostudio van 3FM in Hilversum. Vlak voordat hij het record van zijn voorganger evenaarde, heeft Beelen 2,5 uur geslapen. Om half 4 klom de dj ietwat slaperig weer achter de microfoon. Even na 5 uur werd de champagne ontpopt. ,,Deze fles is oneindig vol, iedereen verdient een slokje van dit feestelijke festijn'', aldus de dj. Pas na een goedkeuring van de dokter ter plaatse nam Beelen een slokje van de drank.''

Medisch in orde

Een woordvoerder van BNN-VARA liet maandag weten dat de dj ,,medisch nog helemaal in orde'' is. Beelen mocht elke dag een paar powernaps van een kwartier doen en om de dag zo'n 2 tot 3 uur slapen. Medici houden zijn gezondheid nauwlettend in de gaten.

Beelen is niet meteen van de zender, maar blijft doorgaan 'zolang het gezellig is'. Tot de 200 uur gaat hij in ieder geval niet.