Lady Gaga wil Obama spreken over anti-pestwet

Naar aanleiding van de suïcide van een 14-jarige fan wil Lady Gaga met president Obama praten over een wet om pesten tegen te gaan. Lady Gaga wil dat pesten strafbaar wordt. ‘It is a hate crime’, twitterde ze. Het Witte Huis heeft nog niet bevestigd dat Obama haar zal ontmoeten, maar zo makkelijk laat ze zich niet afschepen. 'Ik zal niet stoppen met vechten', zegt ze. 'Onze generatie heeft de macht om dit te stoppen. Tweet #MakeALawForJamey'.

Jamey Rodemeyer uit New York kon het leven niet meer aan door de vele pesterijen na zijn coming-out als homo. Eerder was hij nog te zien in een video van het It Gets Better-project. Daarin zei hij veel steun te krijgen van Lady Gaga. Op 9 september schreef hij in zijn blog: 'Ik vertel vaak hoe erg ik gepest word, maar niemand luistert'. Afgelopen zaterdag postte hij een songtekst van Lady Gaga op zijn facebook pagina: 'Don't forget me when I come crying to heaven's door.' Een paar uur later was hij dood.

Lady Gaga is altijd al een voorvechter van homorechten geweest. Zo maakte zij zich sterk om een eind te maken aan het 'Don't Ask, Don't Tell' beleid van het Amerikaanse leger. Die regel is dinsdag ingetrokken.

Bron(nen):   The Guardian