Klee + Cobra: Het begint als kind

Op 28 januari 2012 opent de expositie 'Klee en Cobra: Het begint als kind' in het Cobra Museum in Amstelveen. De invloed van Paul Klee op de Cobra-beweging wordt getoond vanuit de wederzijdse fascinatie voor de wondere verbeeldingswereld van het kind. Niet eerder is dit thema zo uitgebreid behandeld in een expositie.

In totaal worden 120 topstukken van Paul Klee en circa 100 hoogtepunten van Cobra, vertegenwoordigd door onder meer Karel Appel, Constant, Corneille, Eugène Brands, Asger Jorn en Pierre Alechinsky, uit internationale collecties bij elkaar gebracht.

De bezoeker ervaart hoe zowel Klee als de generatie van naoorlogse Cobra kunstenaars de vrije expressie van het kind vertaalden in een radicaal nieuwe kunst, die tot op de dag van vandaag kleurrijk, expressief, spontaan, rauw en puur is.

In samenwerking met onderzoekers van de Programmagroep Ontwikkelingspsychologie van de UvA  zijn ook 2 onderzoeken uitgewerkt die inhaken op het thema van de expositie, waarvoor het publiek wordt gevraagd te participeren.

 

Bron(nen):   Cobra Museum