Foto’s van wat er echt op je broodje ham zit

Ham, kip, worst, op je broodje zitten meestal niet de fijnste vleeswaren. Om je daarop te wijzen heeft de Amerikaanse fotograaf Peter Augustus op de foto gezet waar je volgens hem je boterham echt mee belegt. De Texaan, die overigens zelf wel vlees eet, wil westerlingen bewust maken van wat het vlees is dat op hun bordje terecht komt. 'In de westerse wereld leggen we de link niet meer tussen het vlees dat we eten en het dier dat het ooit was.' Augustus kwam op het idee toen hij in Hong Kong ging wonen. Daar ligt bij de slager het vlees veel minder bewerkt in de vitrine. De fotograaf haalde de dierlijke resten voor zijn foto's dan ook gewoon uit de slagerij.  Eet smakelijk! eten4 eten3 eten  

eten2

 

Bron(nen):   Daily Mail      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. marianne martens

    Het komt er waarschijnlijk op neer geen vlees meer te eten van de supermarkt. Na het lezen van varkenshaar in brood en andere mengsel is het gelukkig ” bon ton” geworden de etenswaren steeds meer dicht bij huis te kopen of zelf te kweken in grote kweekbakken. het is prachtig om alles op te zien groeien van puntjes tot kleine paprika’s, van stengels tot courgette’s etc. De foto’s zijn heel bijzonder en vreemd.

  2. Peter

    Je kunt geen vlees eten. Evenmin groenten. Het zijn op z’n minst atomen. Dat er haren en nagels in brood zat wist ik al jaren. Ik vind vlees er vreselijk uit zien wat er bij een slager kan liggen. Uiteindelijk is gehakt het best. Anders zou ik inderdaad niks meer eten. Biefstuk kan lekker zijn, maar moet half rauw eten. En ik heb iets tegen rauw vlees. Overigens is het probleem niet wat er op je bord ligt aan vlees. Je kunt meerdere soorten door elkaar mengen. Maar die kippezooi die ze tegenwoordig maken dat is rond uit smerig. Het zit nog net niet in kroketten. Maar frikandellen komen er bij mij niet meer in. Een stukje kippenborst kan wel lekker zijn. Maar wij gaan steeds minder vlees eten. Er wordt al mee gerommeld als het nog leeft.

  3. kletsmajoor

    Mooi zo. Er gaat niets verloren van het dier nadat het geslacht is. Stel je voor dat al die kippenpoten, varkensneuzen etc. weggegooid zouden worden. Dan zouden er nog meer dieren vetgemest en geslacht moeten worden.

Reacties niet toegestaan