En de slechtste acteur dit jaar is: Adam Sandler

De Razzies, Hollywood’s meest gevreesde onderscheidingen, hebben het oordeel geveld: Adam Sandler bungelt ver onderaan de filmografische top dit jaar. Met maar liefst 11 nominaties voor slechtste acteur, schrijver en producer breekt Sandler een record in het 32-jarige bestaan van de Razzies.

Zijn vreselijkste creaties van 2011: ‘Jack and Jill’, ‘Bucky Larson: Born to be a star’ en ‘Just go with it’. Maar Sandler verkeert in goed gezelschap; ook Al Pacino (pardon?) is als ondersteunende acteur in ‘Jack and Jill’ genomineerd, net als Katie Holmes.

En Hollywood moet maar eens goed nadenken of mannen in jurken nu wel flink is uitgemolken. Naast Sandler dingen ook David Spade (wederom ‘Jack and Jill’), Martin Lawrence, ‘Big momma’s: like father like son’, en Brandon T. Jackson mee naar de eer.

Maar ook Sarah Palin is genomineerd als slechtste actrice voor haar rol in ‘Sarah Palin: the undefeated’.

Geen goed jaar ook voor Nicolas Cage. Voor het beroerdste filmduo schrijft Razzie: ‘Cage en iedereen die afgelopen jaar het scherm deelde in elk van zijn drie films.’

Traditiegetrouw maakt de Razzie Awards de avond voor de Academy Awards de nominaties bekend. Dit jaar horen de onfortuinlijke acteurs, producers, schrijvers en andere creatievelingen op 1 april de uitslag.

Bron(nen):   Los Angeles Times