Jeroen Pauw houdt beste tv-interview van 2014

AMSTERDAM (ANP) - Presentator Jeroen Pauw heeft de prijs voor het beste tv-interview, de Sonja Barend Award 2014, in de wacht gesleept. Hij kreeg de prijs voor het gesprek dat hij had met PVV-Kamerlid Fleur Agema in het programma 5 jaar later (NTR).

De winnaar is gekozen door een meer dan 40-koppige jury van collega-interviewers, tv-critici en mediajournalisten. ,,Jeroen Pauw op zijn best'' en ,,Beheerst, maar scherp. Zowel in het vragen als in het luisteren. Een spannend en onthullend gesprek'', luidde het oordeel van enkele juryleden.

Pauw kreeg de prijs, die voor de zesde keer werd uitgereikt, in de uitzending van De Wereld Draait Door uit handen van de naamgeefster Sonja Barend. In het programma 5 jaar later reageren bekende Nederlanders op gesprekken die ze 5 jaar eerder met de presentator hebben opgenomen.

Naast Pauw waren onder anderen Sophie Hilbrand, Twan Huys, Linda de Mol en Humberto Tan kanshebbers. Vorig jaar ging Coen Verbraak er met de eer vandoor voor het interview dat hij had met voormalig ABN Amro-bankier Rijkman Groenink in de serie Kijken in de ziel van de NTR.