10 quotes over eenzaamheid

  1. De taal ... heeft het woord 'loneliness' geschapen om de pijn van het alleen-zijn uit te drukken. En het woord 'solitude' om de glorie van het alleen-zijn uit te drukken - Paul Tillich Alleen zijn is op zich een neutraal iets. Het wordt pijnlijk als we intens verlangen dat ons leven anders zou zijn dan het is. Als dat verlangen onbevredigd blijft, voelen we ons eenzaam. Maar als we kijken naar wat we zouden kunnen koesteren aan het alleen zijn, kan het een glorieuze ervaring worden.
  2. De echte eenzaamheid schuilt erin te leven tussen al deze mensen die je alleen maar vragen om te doen alsof - Edith Wharton Als mensen je vragen hoe je het met je gaat, willen ze (meestal) alleen maar horen 'goed'. Als je je niet goed voelt, blijf je alleen achter met je verhaal.
  3. Muziek was mijn toevlucht. Ik kon in de ruimte tussen de noten kruipen en mijn rug krullen naar de eenzaamheid - Maya Angelou Muziek kan troostend zijn, je in een positieve stemming brengen. Maar het hoeft niet persé muziek te zijn: spelen met je hond kan dat bv. ook zijn.
  4. Binnenin mezelf is een plaats waar ik helemaal alleen ben en dat is waar je je bronnen vernieuwt die nooit opdrogen - Pearl Buck In ons drukke leven nemen we zelden de tijd om stil te staan bij wat er in ons omgaat. Sommige mensen hollen van hot naar her en zijn zelden alleen. Zo 'drogen je bronnen op'. In stilte en eenzaamheid kun je ze vernieuwen.
  5. Het leven is vol ellende, eenzaamheid en lijden en het is allemaal veel te vroeg voorbij - Woody Allen Eenzaamheid hoort bij het leven. En wie kan beter dan Woody Allen de humor van ellende laten zien?
  6. Ik voelde een beklemmende eenzaamheid soms, en voelde het in anderen ook - jonge bedienden in de schemering, die de meest aangrijpende momenten van de nacht en het leven verspilden - F. Scott Fitzgerald Fitzgerald herinnert ons eraan dat eenzaamheid niet altijd beperkt is tot je huis of zelfs tot het alleen te zijn. Ook in aanwezigheid van anderen kun je je vreselijk eenzaam voelen.
  7. De ergste vorm van eenzaamheid is als je je niet op je gemak voelt met jezelf - Mark Twain Twain zegt niet 'eenzaamheid', maar de 'ergste vorm van eenzaamheid' ervaar je als je je niet goed voelt over jezelf. Als je je innerlijk evenwicht hebt hervonden, betekent dat niet dat je nooit meer eenzaam zal zijn, maar niet meer zo erg.
  8. De stad verlost ons niet van de eenzaamheid, en het platteland schenkt ze ons niet; de eenzaamheid is in onszelf - Joseph Roux Sommige mensen zijn ervan overtuigd dat mensen in steden eenzamer zijn, maar verhuizen helpt niet: je eenzaamheid verhuist met je mee.
  9. Eenzaamheid is een raar iets. Het is bijna een andere persoon. Na een tijdje zal het je gezelschap houden als jij dat toelaat - Ann Packer Als je de eenzaamheid toelaat, jezelf er niet tegen verzet, kan het iets vertrouwds krijgen. Eenzaamheid hoeft je niet meer angstig te maken: je gezelschap gaat op een gegeven moment ook weer weg.
  10. Eenzaamheid is een mooie zaak, maar je hebt iemand nodig die je dat vertelt - Honoré de Balzac Als je iemand hebt met wie je daarover kan praten (en niet alleen over het weer), dan ben je niet eenzaam meer.

Bron(nen):   Psychology Today  Citaten Net