De 13 griezeligste plaatsen van Europa

1. In de grafkelder van de Santa Maria in Rome zijn de muren versierd met duizenden botten en zelfs aangeklede skeletten.
1.) The Crypt Of Santa Maria
2. De spookachtige Maunsell Forts staan aan zee in Engeland en zijn verlaten na de Tweede Wereldoorlog.
2.) Maunsell Forts
3. De Schedelkapel in Polen is in 1776 gebouwd door priester Tomaszek. Hij gebruikte duizenden botten die hij in een massagraf vond.
3.) Skull Chapel
4. De stad van de doden. Dit ogenschijnlijk kleine Russische gehuchtje is een kerkhof. 4.) City of the Dead 5. Pripyat is een gevaarlijk Oekraïens spookstadje dat na de kernramp in Tsjernobyl voorgoed verlaten is, vanwege het hoge stralingsgehalte. 5.) Pripyat 6. Het Ossuarium van Sedlec. Deze kapel in Tsjechië is gemaakt van de botten van 40 tot 70 duizend mensen.
6.) Sedlec Ossuary
7. Het kasteel van Bran in Transsylvanië, Roemenië, is de inspiratiebron geweest voor Bram Stoker's Dracula.
7.) Bran Castle
8. Het kasteel van Noisy in de Belgische Ardennen is een van de griezeligste kastelen van Europa. Het was lange tijd een weeshuis, maar het grote gebied is sinds 1990 verlaten en verboden terrein. 8.) Miranda Castle 9. De catacomben van Palermo. De monniken werden gemummificeerd en op hun paasbest aan de muren van de catacomben onder het klooster gehangen.
9.) The Catacombs of Palermo
10. Deze oude Joodse begraafplaats in Praag bevat meer dan 12.000 graven.
10.) Old Jewish Cemetery
11. Op de Heuvel der Kruizen in Litouwen staan honderdduizenden kruizen en elk jaar komen er duizenden bij. 11.) Hill of Crosses 12. De majestueuze SS America diende meer dan een halve eeuw als cruiseboot en marineschip. Hij leed schipbreuk en strandde voor de kust van Fuerteventura, een van de Canarische eilanden.
12.) SS America
13. In de Kapucijner crypte onder een kerk in het Tsjechische Brno liggen de skeletten van 24 monniken en kerkgangers met een hoofd op een kussen van stenen en in hun handen een rozenkrans.
13.) Capuchin Crypt
Foto's: Gapyear  

Bron(nen):   Viralnova      

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Dead Silence

    1,6, 8 en 10 en 12 heb ik zelf mogen aanschouwen. Indrukwekkend, vooral in mistige nevelen.

  2. jantje

    De catacomben van Parijs zijn ook wel interessant voor deze lijst.
    http://www.catacombes.paris.fr/

Reacties niet toegestaan