Herman Finkers gaat later de katholieke kerk redden

Hij is eigenlijk ontzettend katholiek. Maar Herman Finkers ergert zich ook mateloos aan zijn kerk. Dat bleek deze week weer bij de opname van College Tour. Twan Huys liet het  fragment van kardinaal Simonis bij Pauw & Witteman in 2010 zien. ‘Wir haben es nicht gewusst’ zei Simonis over  het  seksueel misbruik. Finkers: “Ik ben ondanks dit alles katholiek en niet dankzij. De clerus zoals ze nu opereert, de bisschoppen en hoe de katholieke kerk gepresenteerd wordt, dat snijdt mij door de ziel. Dat is het katholicisme helemaal niet. Al die verrekte zedenleer waar ze iedere keer mee aankomen. Hoe je je moet gedragen in de slaapkamer. Het is allemaal interpretatie en bedacht.” “Zeker de jonge priesters die nu afgeleverd worden van de seminaries. Het ziet er vaak eng uit. Het lijken wel ayatollahs die het beter weten dan wij. Dat vind ik heel raar, want alle openbaring komt van onderop en niet van bovenop.” “Ik heb de neiging als ik straks toch niet meer een theatertoer kan doen en ik klaar ben met de oudejaarsconference, dat ik dan de katholieke kerk wel eens kan gaan redden.”  

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Albert Bakker

  Veel sympathie voor messias Finkers. Ik wens hem nog vóór hij zelf een jurk aantrekt en de waarheid gaat verkondigen het inzicht toe dat openbaringen noch van onder noch van boven komen maar uit een natte mensenduim.

 2. Windows 8

  “Hoe je je moet gedragen in de slaapkamer. Het is allemaal interpretatie en bedacht.”
  Nou, gelukkig dat de rest 100% gecertificeerd van hogerhand komt.
  *Albert was me voor*

 3. Koper

  Zou hij zich wel eens de vraag stellen waarom hij niet in Allah of Zeus gelooft?

  • Calhoun84

   Die vraag stellen de meeste van ons zichzelf vroeg of laat wel een keer. Ik vermoed dat Herman Finkers dat dan ook wel eens heeft gedaan.

   (in antwoord op Koper)

Reacties niet toegestaan