Trend: professionele fotograaf bij de bevalling

Eerst maakten aanstaande vaders foto's tijdens de bevalling van hun vrouw. Een kennis ging nog een stapje verder: hij maakte een film van de keizersnede onder lokale anesthesie waarmee zijn dochter geboren werd. Persoonlijk zou ik mijn partner liever naast me hebben dan achter een camera. Dat is dan weer een voordeel van de nieuwste trend in Groot-Brittannië: haal er een professionele fotograaf bij. In de VS gebeurt het al langer. Een groeiend aantal Britse fotografen specialiseert zich nu in geboortefotografie. Steeds meer intieme momenten worden publiek gemaakt. Maar je moet er wel wat voor over hebben: voor een dvd met een slideshow en digitale beelden die je zelf kunt printen betaal je zo'n € 1200,-, maar je kunt ook kiezen voor het totaalpakket inclusief een op maat- en handgemaakt album voor € 2850,-, ongeacht de duur van de bevalling.  

  Een voorbeeld van een slideshow: De geboorte van Samuel   Ook in Nederland begint het een trend te worden. Marry Fermont was de eerste die ermee startte, maar nu komen er steeds meer fotografen zich in deze richting specialiseren.

Bron(nen):   Daily Mail      

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. catchit64

    Volgens mij had Youp van ‘t Hek jaren geleden al een conference over dit fenomeen alleen maakte hij het smeuïger door “bloederige” foto’s voor te stelen. Tja, wie zit er op te wachten? De ouders? Het kind? Die geneert zich kapot tot zijn 20ste.
    Conclusie… de fotograaf heeft weer een USP gevonden om zijn handel op te krikken.

  2. Redactie Welingelichte Kringen

    Reageer op het artikel en niet op elkaar. Je kunt je mening net zo goed weergeven zonder denigrerend te doen over die van een ander.

Reacties niet toegestaan