Amazon publiceert incompleet boek Harper Lee

Duizenden fans hadden lang uitgekeken naar Go Set a Watchman van de Amerikaanse schrijfster Harper Lee, de opvolger van haar wereldberoemde boek To Kill a Mockingbird uit 1960. Enkele duizenden fans die het boek bij Amazon hadden besteld, kwamen van een koude kermis thuis: in het laatste hoofdstuk ontbraken cruciale delen waardoor de ontknoping onduidelijk is. Dat meldt de Britse krant The Daily Mail maandag.

Behalve excuses en de belofte van een gratis complete versie van het boek, stuurde het internetbedrijf de kopers later nog een e-mail, waarin de ontbrekende regels van het hoofdstuk staan.

De inmiddels 89-jarige Lee schreef Go Set a Watchman eind jaren vijftig, vóór To Kill a Mockingbird. De twee werken zijn inhoudelijk verbonden met elkaar. Op aandringen van haar uitgever verscheen Mockingbird eerder. De schrijfster werd op slag beroemd met het boek dat zich tegen rassendiscriminatie keert. Ze won er onder meer een Pullitzerprijs, een van de belangrijkste Amerikaanse literatuurprijzen. In 1962 werd het boek verfilmd.

In het Nederlands verscheen Mockingbird als Spaar de spotvogels. Het tweede boek wordt uitgebracht als Ga heen, zet een wachter.