Marokkanen in de war van meiden in shorts

Een groep jongeren uit België, die in Marokko vrijwilligerswerk doen, is bedreigd met de dood, omdat sommigen in Marokko in de war raakte van de korte broek die de meisjes droegen. Het was behoorlijk heet en de meiden deden zwaar werk bij het renoveren van een pand. Dus de meisjes waren zich van geen belediging van land & volk van Marokko bewust. Maar enkele Marokkanen nemen de kleding van de jongeren - tussen de 15 en 18 jaar - hoog op. Een man is aangehouden door de Marokkaanse politie omdat hij de kinderen bedreigde. Volgens hem was de groep van twaalf meisjes en jongens, die in het dorp Adar vrijwilligerswerk doen, té licht gekleed, wat volgens de man indruist tegen de religieuze regels van de islam. De twintiger schreef op Facebook “dat hun hoofden afgehakt moeten worden”.

Zijn tekst was een reactie op een Facebookpost van een politicus van de regerende conservatieve partij PJD, die bezwaar gemaakt had tegen de “strandkleding” van de jongeren.

De Belgische organisatie van de bouwkampen begrijpt de gevoeligheid van de Marokkanen. “Volgens onze normen zijn ze oké, maar ik kan mij inbeelden dat in Marokko misschien iets langere shorts vereist zijn”, 

Bron(nen):   HLN