Ajacied Jurriën Timber (20) leest voor iedere wedstrijd psalm 91

Cultuur
vrijdag, 08 oktober 2021 om 7:55
schermafbeelding 2021 10 08 om 075300
Ajacied en international Jurriën Timber (20) praat met Trouw over de bijbel.

“De Bijbel heb ik altijd bij mij. Of ik nu naar het Nederlands elftal ga of naar uitwedstrijden met Ajax, hij zit in mijn tas. Voor iedere wedstrijd die ik speel lees ik standaard hetzelfde stukje uit de Bijbel, Psalm 91.

Dat gaat over Gods bescherming en geeft mij het gevoel dat er iets over mij waakt, iemand achter mij staat. Overal waar ik ga.

Ik heb de Psalm gekregen van mijn moeder. Ze zei: ‘Lees dit voor iedere wedstrijd, het zal je kracht geven’. Sindsdien doe ik dat en het brengt succes. Er zijn wel eens dagen dat ik de Bijbel vergeet, maar dan lees ik de Psalm gewoon op mijn telefoon. Ik sla het ritueel nooit over. Nu ik ouder word, ga ik steeds meer zelf met de Bijbel aan de slag, misschien omdat ik ’s zondags nooit mee kan naar de kerk. Mijn moeder bidt wel iedere week voor mij en daarnaast kijk ik kerkdiensten terug op You­Tube. In de vakantieperiode probeer ik mijn afwezigheid in de kerk een beetje in te halen.

Ik neem zoveel mogelijk dingen mee uit de Bijbel en probeer te leven zoals Jezus deed, al is dat soms niet makkelijk. Ik heb ook dingen gedaan waarvan ik achteraf dacht: dit is niet goed, zo hoort het niet.

In een topsportomgeving zijn niet veel spelers gelovig, maar bij Ajax en het Nederlands elftal zijn wel jongens met wie ik over de Bijbel spreek. Cody Gakpo van PSV bijvoorbeeld, of hier in Amsterdam met Terrence Douglas van Jong Ajax. We hebben het over verzen of filmpjes die we hebben gezien. Over het algemeen ben ik iemand die dingen liever voor zichzelf houdt, maar het geloof delen is ook wel fijn. En misschien kan ik sommige jongere jongens ook wat meegeven. Ik denk dat het geloof meer mensen in de sportwereld kan helpen."

Psalm 91

1 Als je bescherming zoekt bij de Allerhoogste God,ben je helemaal veilig.2 Ik zeg tegen de Heer:"Bij U ben ik zo veilig als in een schuilplaats,zo veilig als in een burcht.U bent mijn God. Ik vertrouw op U."3 Want Hij redt je uit de vallen die de duivel voor je opzet.Hij redt je van dodelijke ziektes.4 Hij beschermt je onder zijn vleugels.Bij Hem ben je veilig.Zijn trouw beschermt je als een schild, als een pantser.5 Je hoeft niet bang te zijn.Niet voor gevaren die je 's nachts bedreigen.Niet voor pijlen die overdag op je afgeschoten worden.6 Niet voor ziekte die in het donker op je loert.Niet voor de dood die je midden overdag aanvalt.7 Al sterven de mensen om je heenbij duizenden of tienduizenden,jou zal niets overkomen.8 Je zal alleen zien hoe het aflooptmet de mensen die zich niets van God hebben aangetrokken.
9 Bij U, Heer, ben ik veilig.U, de Allerhoogste God, bent mijn Beschermer.
10 Geen ramp zal je overkomen.Geen ziekte zal je huis binnendringen.11 Want Hij zal zijn engelen bevelendat ze je moeten beschermen, waar je ook gaat.12 Ze zullen je op hun handen dragen,zodat je je voeten niet zal stoten.13 Leeuwen en adderszul je onder je voeten vertrappen.
14 De Heer zegt:"Omdat hij heel veel van Mij houdt, zal Ik hem redden.Ik zal hem beschermen, omdat hij Mij kent.15 Als hij Mij om hulp roept, zal Ik hem antwoorden.In moeilijkheden en gevaar zal Ik bij hem zijn.Ik zal hem redden en voor de mensen eren.16 Ik zal hem een lang leven geven.Ik zal hem redden en goed voor hem zijn."
Bron(nen): Trouw