OG3NE klaar voor finale Eurovisiesongfestival

Cultuur
door anp
zaterdag, 13 mei 2017 om 4:18
og3ne klaar voor finale eurovisiesongfestival1494642309
De dag van de finale van het Eurovisiesongfestival in het Oekraïense Kiev is aangebroken. Zaterdagavond staat OG3NE namens Nederland in de finale van het liedjesfestijn. De zusjes zijn, net als in de tweede halve finale, als zesde aan de beurt met hun liedje Lights and Shadows.
Het nummer is een eerbetoon aan hun ongeneeslijk zieke moeder. Die is tot grote verrassing van de zusjes vrijdagavond gearriveerd in Kiev om haar dochters aan te moedigen. Donderdagavond wisten Lisa, Amy en Shelley met hun foutloze act na een spannende ontknoping de finale te bereiken.
Nederland neemt het zaterdagavond op tegen 26 landen. Tijdens de eerste en de tweede halve finale gingen twintig landen door en de grote vijf, die het meest betalen waren net als gastland Oekraïne al verzekerd van een plek.
De helft van de punten is vrijdagavond al bepaald tijdens de generale repetitie door de internationale vakjury's. De rest wordt zaterdagavond berekend aan de hand van de stemmen van de tv-kijkers.
De kans dat Nederland met de winst naar huis gaat, is volgens de voorspellingen van de bookmakers niet zo groot. De strijd om de winst lijkt te gaan tussen Portugal en Italië.