Grote Nederlandse crowdfundingsite offline: tienduizenden euro’s verdwenen

De website Dream or Donate is plotseling uit de lucht gehaald. Mogelijk zijn tienduizenden euro's verdwenen. Volgens de oprichter is de site gehackt.

Dream or Donate is een van de grootste crowdfundingsites van Nederland en wordt vooral gebruikt om geld op te halen voor medische doeleinden. Eigenaar Robert-Jan Mastenbroek zegt tegen RTL Nieuws dat zijn site enkele maanden geleden is gehackt. "Kwaadwillenden hebben de teller van de donaties gemanipuleerd. Stel: er is 2000 euro opgehaald, dan hebben ze het bedrag langzaam laten oplopen tot 10.000 euro", zegt de ondernemer. Daardoor heeft Mastenbroek een aantal keer veel te veel uitbetaald, waardoor het nu niet meer lukt om het geld voor de lopende acties over te maken.

Gek genoeg heeft hij geen aangifte gedaan bij de politie. "Dat heeft geen zin, die mensen werken met een ander IP-adres en zij zijn niet te achterhalen." Het wekt argwaan bij gedupeerden, maar Mastenbroek ontkent dat hij een oplichter is. "Ik heb er zelf steeds geld bijgelegd, maar de hacks bleven doorgaan en op een gegeven moment kon het niet meer. Ik ga nu mijn huis verkopen en hoop daarmee donaties toch uit te betalen. Ik snap dat mensen denken dat ik een oplichter ben, maar ik heb mensen alleen willen helpen." 

Bron(nen):   RTL Nieuws