Dronken studentes hardhandig aangepakt: gaat politie te ver?

Samenleving
woensdag, 28 augustus 2019 om 16:42
welingelichtekringen header 1
Studenten die ladderzat in het park hangen en overlast veroorzaken. De Utrechtse politie kent geen mededogen. Een studente die weerwoord biedt wordt genadeloos tegen de grond gewerkt en in de boeien geslagen. Terecht? Op social media, waar de beelden veelvuldig worden gedeeld, reageren mensen wisselend.
Het zou gaan om meerdere disputen van studentenvereniging Veritas, die op het Paardenveld zaten te drinken. Als ze naar het toilet moesten, brachten ze een bezoekje aan het nabij gelegen restaurant Roost. Eigenaar Sidney Rubens reageert: "Als dat allemaal netjes gebeurt, dan kan dat. Ze hadden echter dermate veel gedronken dat ze heel vervelend werden." Ze consumeerden volgens Rubens niets in zijn restaurant. "Ze kwamen wel te pas en te onpas ons toilet gebruiken. Uiteindelijk begonnen ze ook vervelend te doen tegen ons personeel."
Na meerdere waarschuwingen belt hij de politie. De studenten reageren woedend op hun komst. Een meisje roept 'kom dan' tegen de agenten, waarop een van hen haar in de boeien slaat. De beelden leiden tot gemengde reacties. De een zegt: "Ze moet gewoon luisteren klaar en als je niet normaal kan doen met drank op moet je niet drinken. Als het mijn dochter was geweest had ze thuis ook een probleem gehad met mij." Een ander vindt juist dat de agent veel te heftig reageerde: "Deze mafkees draaide finaal door. Hem een uniform en wapen laten dragen is vragen om ongelukken."
Oordeel zelf: