Topman Unilever: nog 10 jaar crisis in Europa

Europa zal nog 10 jaar te kampen hebben met economische stagnatie. Dat heeft de topman van Unilever, Paul Polman, gezegd in een interview met persbureau Bloomberg. "We zullen minstens 10 jaar met zwakke economische groei te maken hebben en ik zie daar geen verandering in komen. Als je daar niet van uitgaat, dan hou je jezelf voor de gek. Ik hoop voor Europa dat ik het verkeerd heb, maar het is beter om dit als uitgangspunt te nemen. Je moet de realiteit onder ogen zien'', aldus Polman. Ook over de Verenigde Staten is Polman somber. Volgens de bestuursvoorzitter ontstaat daar een arme onderklasse die afhankelijk is van steun van de overheid. "Met 46 miljoen mensen die afhankelijk zijn van overheidssteun om voedsel te kopen, moeten de mensen het onderste uit de kan halen om het einde van de maand te halen.'' Unilever haalt ongeveer een kwart van zijn jaaromzet van 50 miljard euro uit Europa en 16% uit de VS.

2 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Genuine_Defector

  Dan is hij nog behoorlijk positief. Ik vrees dat het nog wel wat langer gaat duren.

 2. grasspriet

  Zolang Brussel zich gedraagt als een kudde op hol geslagen walrussen blijft de crisis.
  Maar wie weet klaart er hoop rond deze tijd van het jaar waar we ons immers altijd ‘bezinnen’.
  Laten we duimen dat Brussel hetzelfde doet en tot de conclusie komen dat zij de aanjagers zijn van dit onzinnige gebeuren in Europa.
  Gezien echter het verleden, vrees ik het ergste en bezint Brussel zich nu niet en nooit niet en komt er pas een eind aan deze waanzin als mensen zich massaal tegen hen keren en er een revolutie komt.
  En eerlijk gezegd, in mijn beleving kan die niet uitblijven. Maar tot die tijd zal het gewoon doorgaan.

Reacties niet toegestaan