Woensdagochtend geen bagage mee met KLM

Het grondpersoneel van KLM legt woensdagochtend opnieuw twee uur het werk neer.

Net als maandag leggen medewerkers het werk tussen 8.00 en 10.00 uur neer.Zes vluchten zijn geannuleerd.Ook kan er geen ruimbagage mee op vluchten tussen 07.30 uur en 10.00 uur.

Maandag werd eveneens gestaakt van 08.00 tot 10.00 uur en leidde dat tot uitval van 62 vluchten en vertragingen. De problemen voor het vliegschema waren de hele dag voelbaar.

Vakbond FNV voert actie voor hoger loon, meer medewerkers in vaste dienst en betere roosters. Cao-onderhandelingen tussen de bond en de luchtvaartmaatschappij zijn vastgelopen. FNV wil dat de medewerkers er per jaar 4 procent op vooruit gaan. KLM biedt een cao voor drie jaar waarin medewerkers in totaal 6 procent meer loon krijgen in drie stappen.

KLM adviseert passagiers goed de informatie te volgen op de KLM-website en in de KLM-app. De luchtvaartmaatschappij noemt de nieuwe werkonderbreking "onbegrijpelijk en onnodig". "Staken dupeert de reiziger en kost geld dat wij liever willen investeren in ons bedrijf en een aantrekkelijke winstdeling voor onze werknemers."