Het gaat nog steeds verschrikkelijk slecht met de HEMA

Met veel vertoon naam Marcel Boekhoorn, ook eigenaar van Oudehands Dierenpark en 2 reuzenpanda´s, de HEMA over. Hij zou het icoon gezond toveren. Maar het wil niet erg. Oorzaak: te weinig klanten.

Hema zette in juli en augustus in de Nederlandse winkels minder personeel in om de loonkosten te drukken. Met deze noodgreep probeerde Hema het zoveelste verlies te beperken.

Dat blijkt uit onderzoek van Trouw.

De winkelketen kampt nog altijd met de torenhoge schuld van 750 miljoen die leidt tot hoge rentelasten. 'Jullie zullen begrijpen in welke financiële houdgreep we zitten', schrijft de regiomanager in de e-mail aan de filiaalmanagers.

Voormalig Hema-directielid Ton van Eijk: "Dit lijkt op paniekvoetbal om de cijfers alsnog bij te kleuren". Het verlies over het tweede kwartaal bedroeg uiteindelijk 14,1 miljoen euro.

Hema heeft nog tot 2022 de tijd, maar als de winkelketen nu de berg leningen zou moeten vernieuwen, maakt ze weinig kans.

Boekhoorn is een geduldig man. Zo liet hij De Pers ingestoord 2 jaar mega-verliezen maken. En hief de krant toen van de ene op de andere dag op

smoked sausages on a white background

Bron(nen):   Trouw