Dreamliner wordt nachtmerrie voor Boeing (video)

Het wil niet vlotten met de veel besproken Dreamliner van Boeing. Na brand in een accu zette eerst Japan alle 787-toestellen aan de grond. Vannacht nam de VS tot hetzelfde besluit: Tot nader order staan de Amerikaanse Dreamliners ook stil. In de praktijk betekent dit niet zo veel. Er vliegen nog niet veel Dreamliners. Maar voor Boeing is het wel een PR-rampje en veroorzaakt het veel prestigeverlies. De Dreamliner wordt immers verkocht als supermodern en ultraveilig. In dat glanzende imago is nu een forse deuk geslagen. Alle problemen leiden tot akelige krantenkoppen zoals inn Businessweek: 'Should you board this plane?' Kennelijk zijn de vele lithium-accu's erg brandgevaarlijk. Ook kwamen er barsten in de ramen van de cockpit. Businessweek gaat daarna nog een stap verder en stelt de vraag: 'Will this man kill you?'. Weliswaar is het antwoord 'waarschijnlijk niet'. Maar erg prettig is het allemaal niet natuurlijk. BusinessWeek: Hoe bouw je een  Dreamliner in 2 minuten?:      

Bron(nen):   MsNBC  RTR  DailyBeast  

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. kletsmajoor

    Het wrange voor Boeing is dat de reden om de 787 aan de grond te houden de brandjes in de accu’s zijn, een onderdeel dat ze niet zelf maken maar inkopen. De aandelen van de accufabrikant (GS Yuasa) daalde vannacht dan ook 5% op de japande beurs. Overigens heeft de 787 problemen genoeg ook zonder de accuproblemen. Ik kan me niet herinneren dat Boeing zoiets eerder is overkomen.

  2. IwanovKapotjeplov

    Gewoon kinderziektes. Ook de Airbus 380 had er last van, net als de Boeing 747. Zolang het niet zo catastrofaal eindigt zoals bij de Britse Comet, is het vooral pijnlijk voor de fabrikant. Iets wat het publiek overigens weer snel vergeet, zodra het opgelost is.

Reacties niet toegestaan