Ex-SNS topman duikt onder na bedreigingen

De voormalig topman van SNS Reaal Sjoerd van Keulen is ondergedoken in het buitenland. Hij heeft dat gedaan nadat er ernstige bedreigingen tegen hem zijn geuit, zeggen bronnen tegen RTL Nieuws. Sinds SNS moest worden gered door de staat is Van Keulen de kop van jut: volgens menigeen heeft hij persoonlijk gefaald. Dat werd mede in de hand gewerkt door de minister president, die hem beschuldigde van mismanagement. Van Keulen heeft van de politie het advies gekregen om zeker een aantal weken weg te blijven.

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dead Silence

  Ik houd normaliter niet van bedreigingen, maar als mensen er zo’n rotzooi van maken, d.w.z. plezier maken met andermans geld, zakken vullen en een bedrijf stelselmatig naar de afgrond brengen, dan is hier persoonlijke verantwoordelijkheid in het geding. Dus aanpakken die kerel met zijn maten.

  • Genuine_Defector

   Dreigen met geweld valt nooit goed te praten. Ook hier niet. Aanpakken? Jazeker, deze man moet hard worden aangepakt. Maar daar hebben we het justitiële apparaat voor. Eigenrichting is nooit een optie. Dat leidt alleen maar tot meer ellende en chaos. En als hij niet vervolgd wordt, dan heeft hij volgens het OM (en dus onze wet) blijkbaar niets fout gedaan. En als dat het geval is, dan schort het dus inderdaad aan iets anders, zoals hierboven al terecht is opgemerkt.

   En van Keulen is echt niet de enige geweest die zo handelde. In de jaren voor de crisis was dit risicovol handelen niet abnormaal. Integendeel. De meeste banken doen of deden het. Misschien niet zo dom als van Keulen, maar ze deden het wel. Dat is wat er onder andere mis is.

   Ik geloof dat Brandt Corstius alle schuld inmiddels van zich afwentelt. In mijn ogen heeft hij echter zeker wel bijgedragen aan de hetze tegen deze man. Er hoeft maar één idioot tussen te zitten… En dat kun je van tevoren weten als je – zoals Brandt Corstius – een website opricht waarop je oproept om van Keulen te bombarderen met mail. De foto’s van zijn huis in de Telegraaf hielpen wat dat betreft ook niet echt.

   Die Brandt Corstius had zich beter op het algemene probleem kunnen richten, dan op deze man specifiek. Richt je dan op bijvoorbeeld het verrotte bonussensysteem. Dat klopt al jaren van geen kant, en niemand – ook nu niet – doet daar iets aan. Of richt je op het falen van het toezicht, door zowel RvC als overkoepelende instanties. Maar ga het niet zo hard op de man spelen. Nogmaals, er hoeft maar één idioot tussen te zitten…

   Ik begrijp de gevoelens wel. Want door zijn stupiditeit worden het land en de belastingbetaler nu opgezadeld met een enorme kostenpost. Maar om dit soort problemen in de toekomst te voorkomen, moet je kijken naar de werkelijke oorzaken, en dat is niet alleen 1 bestuurder die megalomaan en stupide handelde.

   (in antwoord op Dead Silence)
 2. John

  De rot zit in de toezichtfuncties. Als commissariaten werkelijk zouden worden uitgeoefend waarvoor ze in het leven zijn geroepen zouden vele ceo’s met hun dagelijks bestuur nooit de enorme schade kunnen aanrichten als er nu maar al te vaak is gebeurd. Ze zouden tijdig tot de orde geroepen zijn voordat ze onherstelbare schade hebben aangericht. Een ander probleem zit in de beloningsstructuur, risicovol handelen met (soms) begeerlijk resultaat wordt beloond met bonussen maar op het afbraakrisico rust geen sanctie als het misloopt.
  Macht corrumpeert, en dat is het duidelijkst als het product waarin wordt gehandeld andermans geld is.

 3. janneke123

  Het uiterlijk zegt alles.
  Heb je het over hoogwaardige technologie dan zie je een nerd.
  Heb je het over hele slimme mensen, bv ‘n professor, dan zie je iemand met een brilletje.

  Heb je het over foute mannen zie de foto boven dit bericht.
  Veel haar met foute scheiding, fout pak, misselijkmakend uiterlijk en arrogant.
  Ga maar eens Googelen dan zul je verbaasd zijn over uiterlijk versus baan bij mannen.

  • John

   De theorieën van Lombrozo zijn al bijna een eeuw als onzin verworpen. Houd je maar liever bij de feiten, Janneke. En weet dat de frontman altijd een hele horde achter zich heeft staan, niet in het focus van de pers, maar minstens even schuldig.

   (in antwoord op janneke123)
 4. jan bosscher

  Grote misser van super jelle.

Reacties niet toegestaan