SS Rotterdam wordt nog 40 miljoen duurder

Het cruiseschip ss Rotterdam zorgt opnieuw voor een kostbare tegenvaller voor de Rotterdamse woningbouwcorporatie Woonbron. Het Europese Hof in Straatsburg heeft een schadeclaim van 40 miljoen euro op de Poolse overheid afgewezen en de corporatie heeft nu besloten de claim definitief stop te zetten. Dat schrijft Het Financieele Dagblad. Het is de zoveelste tegenvaller voor Woonbron. De woningbouwcorporatie kocht de Rotterdam in 2005 om het schip te exploiteren als hotel, restaurant, conferentiezaal en werkplek aan de kade van Katendrecht. Woonbron verwachtte hooguit 6 miljoen euro in het project te zullen steken, maar dat werd uiteindelijk ruim 250 miljoen euro.  

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Pietje_Precies

  ja maar het is wel een vreselijk mooie boot geworden. Ik zou zeggen ga er eens heen, boek er een kamer of organiseer er een event. (ik boek er buitenlandse collega’s in het hotel als die in NL op bezoek komen, Ze hebben het er nog over!)

  • Ron Kersten

   Het mag ook wel een onvergetelijke ervaring zijn voor dat geld ! Feit blijft dat hier iemand vreselijk heeft geblunderd met de calculatie. De “gemiddelde” overschrijding mag voor dit soort prestigieuze projecten dan pakweg 100% zijn, in dit geval is het een factor 40 keer zo veel als begroot (ik rond het even grofweg af, kijk niet op een miljoentje of 10 meer of minder… dat doen de overheden/woningcorporaties ook niet… pfff).
   Als ze die 40 Miljoen hadden kunnen vorderen dan blijft er notabene nog een gat over van ruim 200 Miljoen. Nu maar hopen dat de persoon verantwoordelijk voor deze kleine rekenfout inmiddels werkt in een baan waar hij/zij geen telraam nodig heeft.

   (in antwoord op Pietje_Precies)
   • kletsmajoor

    Hij schijnt tegenwoordig de Cypriotische regering te adviseren.

    (in antwoord op Ron Kersten)
   • Pietje_Precies

    helemaal gelijk, maar denk je dat de begroting was goedgekeurd als ie accuraat was geweest ?? 😛
    Als we hier miljarden in windmolens steken omdat het goed voelt, (maar werkelijk helemaal niks oplevert) kan het blijkbaar gewoon wel. Heb ik liever zo’n fantastisch afgewerkte boot.
    Dit soort prestige projecten daar is ook geen ratio bij, maar het is wel leuk. Daar kun je nog trots op zijn. Voor mijn part mikken ze ook nog een tulp eiland in de Noordzee, gewoon omdat het kan, das ook VEEL leuker dan de noord-zuid lijn die zichzelf ook NOOOOOIT gaat terugverdienen.

    Heb je wel eens aan de voet van de Burj Khalifa gestaan? Wow, dan denk je Euromast eruit en DAT erin. kost een paar centen maar dan heb je ook wat. als rijk land moet je ook een paar “Ferrari’s in je “garage” hebben staan.
    gewoon, voor de lol

    (in antwoord op Ron Kersten)
 2. grasspriet

  ‘Woonbron verwachtte hooguit 6 miljoen euro in het project te zullen steken, maar dat werd uiteindelijk ruim 250 miljoen euro.’
  Dat is wat ik pas noem een reken cq inschattingsfoutje. Iemand z’n telraam vergeten?
  Hoe kun je nou in vredesnaam 244 miljoen over een budget van 6 miljoen heen gaan???

 3. Peter Smokers

  Woonbron, Valt ook om. Kunnen ze die kamers niet gewoon verhuren als luxe apartementen vanaf 1000 euro per maand. Of een hotel. Ik wil ook wel in de bruidssuite slapen als dat nog te betalen valt. 😉

 4. Templein

  Vreselijk tragisch. Hier zaten deskundige, idealistische bestuurders in bestuur en RvT.

  Dat het zo mis kon gaan is me ook een raadsel. Juist deze club gunde ik alle succes van de wereld.

Reacties niet toegestaan