Crisis verscherpt: ‘Trojka verwerpt Cypriotisch plan’

Volgens het FD verwerpt Brussel het plan dat de Cyprioten in elkaar hebben geknutseld om aan 6 miljard te komen. De alternatieve plannen voldoen niet aan de eisen van ECB, IMF en Europese Commissie. Dat meldt de Griekse krant Ekatherimi op zijn engelstalige website. Ook uit Berlijn, dat in belangrijke mate de Europese lijn bepaalt, komen negatieve berichten. Bondskanselier Angela Merkel zou zich in besloten overleg met leden van de Bondsdag hebben uitgesproken tegen het securitiseren van pensioenreserves.

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Peter Smokers

    Er schijnt een deal te zijn met Griekse banken. Hahaha Wat een hoax. Over een maand zitten ze weer

  2. John JohnN

    Zou er iemand zijn die echt inzicht heeft in de werkelijke financiële situatie van Cyprus en al die anderen die van de zorgeloze permissieve situatie van het “rondreizend kapitaal” hebben geprofiteerd? Ik vrees van niet. Niemand die het zou moeten weten wist van de echte toestand bij SNS Reaal. Een paar weken geleden werd er over Dijsselbloem nog gezegd dat hij het Brusselse voorzitterschap er best gewoon bij kon doen als Nederlands minister van financiën. Hij zou er maar hooguit 1 dag per week á 14 dagen voor nodig hebben.
    Welnu: We mogen blij zijn als hij nog 1 dag per week voor zijn eigen ministerschap over heeft.
    Ik ben bang dat er overal op de wereld nog gesloten kasten met skeletten staan die één na één open zullen gaan. Leve de vrijheid!

Reacties niet toegestaan