Emigreren? De beroepen waar wereldwijd de meeste vraag naar is

Wereldwijd is er grote vraag naar een aantal beroepen, waarvan artsen en verpleegkundigen de meest bekende zijn. Maar er zijn ook landen waar een tekort is aan chef-koks, zoals in België en Canada. Fysiotherapeuten kunnen onder meer terecht in Singapore en Australië en elektrotechnici bijna overal. Wat zijn dus de meest gewilde beroepen voor de enorme gemeenschap van 200 miljoen internationale migranten? Op de BBC-site staat een interactieve wegwijzer die de 20 meest gewilde beroepen verwijst naar de landen waar ze het meest in trek zijn. Klik hier of op de afbeelding om naar de interactieve gids te gaan.

Bron(nen):   BBC      

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Tegendraads

  Toch opvallend dat nederland helemaal niet voorkomt in dit lijstje. We zitten zo op slot dat ook talent het land links laat liggen. Tijd voor openstelling van de grenzen.

  • johandevri

   het probleem is dat NL decennia lang mensen heeft toegelaten (mn moslims) die weinig tot niets te bieden hadden……Dat lijkt rascistisch…maar is het niet.Kijk eens naar vb. Australie of Canada..!! daar kom je zonder minimaal HBO scholing gewoon NIET binnen! Daar moet NL ook naar toe…mensen binnenhalen die hier WEL willen wonen en zich WEL willen aanpassen!!!!

   (in antwoord op Tegendraads)
 2. johandevri

  Ja kan wel zijn verplegers(sters)…probleem is vaak dat je de taal toch wel heele rg goed moet beheersen!!! Zo wordt er in de EU overal een B2 nivo verlangd…zonder dat….kom je NIET aan de bak. Tevens is het homologatie proces toch (ondanks EU) vaak tijdrovend en mega burocratisch. Zeker als je buiten de EU wilt gaan….

 3. johandevri

  Probleem met NL verder is dat OG relatief duur is (kopen zowel als huren)…en uiteraard onze taal. Verder is de IND natuurlijk niet het schoolvoorbeeld van een burocratie-vrije organisatie;-)Als ik vb. een kennismigrant was uit India of mexico (ik noemn maarw at) tsja…dan ging ik ook liever naar de UK….de USA…of desnoods naar Duitsland ipv naar NL. NL heeft idd niets te bieden voor deze mensen.

 4. HeicoB

  Artsen, AIOS en Tandartsen kunnen in Zweden bijna direct aan de slag. Men kan kosteloos professionele begeleiding en een taalcursus krijgen en er wordt tevens voor de partner/gezin gezorgd: http://www.exemplar.se/hemholl.html
  De taal- en cultuurverschillen zijn relatief klein en het nivo van de gezondheidszorg is hoog. Nederlandse artsen zijn er daarom graag gezien. Voor nog geen €100.000 koop je er al een ruime villa met grote tuin, soms wel enkele hectare groot.

Reacties niet toegestaan