Storing ING heeft ‘dramatische gevolgen’

De storing in het betalingsverkeer bij ING van woensdag kan 'dramatische' gevolgen hebben voor winkeliers. Dat stelt Detailhandel Nederland. De organisatie doet een beroep op de bankensector meer moeite te doen een betrouwbaar betalingssysteem te handhaven.  
'De storing kan het dramatisch uitpakken voor winkeliers. Er gaat dagelijks in de detailhandel ongeveer 250 miljoen euro om. Als hierdoor ook maar 1 procent minder omzet wordt gedraaid, heb je het al over enorme bedragen.'
Door een grote storing bij de ING hebben veel mensen al sinds vanmiddag problemen met internetbankieren. Op Twitter en Facebook stromen veel berichten binnen over verkeerde saldi. Mensen zijn geld kwijt of hebben juist een hoger saldo. Vanmiddag was er al sprake van een storing. Het ING Webcare team meldt dat daardoor betalingen die dinsdag zijn gemaakt, woensdag nog niet op de rekening van de ontvanger zijn verschenen. Nu legt de bank de systemen zelf dus plat

10 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. malky

  Dan toch Dijsselbloem met zijn template?

 2. Dead Silence

  Niets is normaal, mijn lopende rekening klopt voor geen meter en een kwart miljoen aan spaargeld niet te traceren. Morgen maar alles opzeggen.

 3. Adam

  Om de zoveel maanden krijg ik een aankondiging van de ING dat de papieren rekeningafschriften worden vervangen door ‘digitale’ afschriften. Ik maak altijd bezwaar tegen deze nieuwe ‘service’, waarna ik weer papieren afschriften krijg. Dit incident laat maar weer zien hoe belangrijk het is om fysiek bewijs te hebben van de omvang van je banksaldo.

  • plattekleppet

   Je kunt ook je afschriften downloaden en op vele manieren opslaan, bij wijze van back-up.

   (in antwoord op Adam)
  • John JohnN

   Ik ben in januari eindelijk overgegaan op internetbankieren bij ING omdat zoveel bedrijven forse toeslagen gingen rekenen voor acceptgiro’s (en ING daar ook nog eens kosten over berekent) Sindsdien krijg ik geen papieren afschriften meer zonder dat ik dat te kennen heb gegeven. Ook is mij niet meegedeeld dat, en waarom, het verzenden van afschriften is gestopt. Het enige wat ik heb is een afsluitend afschrift voor het jaar 2012. Bedankt voor de waarschuwing, hopelijk is het nog niet te laat.

   (in antwoord op Adam)
 4. Justin B.

  Matthijs de pauper.

 5. CRT

  Ken toevallig wat beheerders van hun serverpark, geweldige verhalen.
  Sta er eigenlijk verbaasd van dat ik daar nog steeds bankier. Ik gooi het op luiheid en geen zin om over te stappen.

  • John JohnN

   Zou dat nou niet juist hetgeen zijn waar de banken op gokken? Luiheid? Wanneer is de maat vol?

   (in antwoord op CRT)
 6. willemZ

  Tja mensen, het hele kaartenhuis stort langzaam maar zeker ineen.

Reacties niet toegestaan