Door de coronacrisis gaan we alleen maar méér autorijden

Zolang de elektrische auto nog duur is en het coronavirus niet verdwenen, zal de benzineauto alleen maar populairder worden, is de verwachting. Het is immers de enige veilige manier van reizen.

Vliegtuigen, treinen, deelauto's, ze behoren voorlopig niet echt tot de mogelijkheden. Willen we toch ergens heen, dan zullen we met de eigen auto moeten gaan. Door de coronacrisis lijkt dus een einde te komen aan de trend van duurzamer reizen.

Een Britse enquête onder 3000 consumenten toonde aan dat meer dan de helft van de Britten met rijbewijs en zonder auto er na de crisis één wil aanschaffen. Het onderzoekje werd weliswaar uitgevoerd door autoverkoopsite AutoTrader, maar toch: onlogisch is het niet. Uit dezelfde studie bleek ook dat 48 procent na het opheffen van de lockdown niet meer met het openbaar vervoer wil reizen.

Ook andere onderzoeken tonen aan dat consumenten wantrouwig worden jegens het openbaar vervoer. In India vrezen ze zelfs nog meer files als de coronamaatregelen worden versoepeld. "Dat zal leiden tot enorme verkeersopstoppingen, luchtvervuiling en geluidsoverlast," aldus professor Ashish Verma aan het Indian Institute of Science.

Bron(nen):   AD