“Cruciale informatie gewist bij Bank of Cyprus”

Topbankiers bij de Bank of Cyprus hebben bewijsmateriaal over wantoestanden bij de bank vernietigd. Dat meldt De Morgen op gezag van verschillende lokale media. Een rapport dat het consultancybedrijf Alvarez & Marsal op verzoek van de centrale bank van Cyprus heeft opgesteld, bevat volgens de krant Kathimerini bezwarend materiaal tegen de voormalige topmannen Andreas Eliades en Christakis Patsalides. Op de computers van de twee ex-managers werden zeer weinig tot zelfs geen opgeslagen e-mails teruggevonden uit de jaren 2009 tot 2012, schrijft Kathimerini. Daarentegen werd wel speciale software voor het verwijderen van e-mails aangetroffen, die niet tot de standaarduitrusting van de bank behoort, weet de krant. Ook de Laiki Bank wordt onderzocht door Alvarez & Marsal. Het rapport van het consultancybedrijf is nog niet officieel bekendgemaakt.

Bron(nen):   De Morgen  Ekathimirini    

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Edwin67veen

    Tja, als onze ¨visionaire¨ staatshoofden en ministerpresidenten niet zolang moeilijk gedaan hadden, hadden we enkele jaren geleden al een Europese bankenunie kunnen hebben. Dan was dit wat eerder aan het licht gekomen en had men dit eerder kunnen aanpakken.

  2. Anton van Haasteren

    Het probleem bij een transparante bankenunie is dat geldstromen wat makkelijker te volgen zijn. Dat is niet in het belang van bepaalde individuen en organisaties. Dat is wel bewezen bij dit Cyprus incident. Er komen nu dus nieuwe geldstromen die ook weer ergens moeten blijven.
    Ben benieuwd hoe dit gaat aflopen.
    We weten nu in ieder geval waar die 21 miljoen vandaan kwam.

Reacties niet toegestaan