Historisch: er worden dit jaar meer apple-apparaten verkocht dan Windows

De strijd tussen Apple en Microsoft is er bijna zolang personal computers bestaan. En de strijd was heel lang zeer ongelijk: Apple had een niche-markt, Microsoft de grote aantallen. Maar de verschuiving van vast naar mobiel laat ook hier zijn sporen na. Voor PC's is windows nog altijd veel populairder dan Apple, maar voor mobiel geldt precies het omgekeerde: daar stelt Windows betrekkelijk weinig voor. De Financial Times: "Consumenten zullen dit jaar meer PC's, laptops en smartphones kopen van Apple dan apparaten met Windows. Dat maakt de dreiging duidelijk voor Microsoft van de shift van dekstop naar mobiel" Markt-onderzoek brueau Gartner voorspelt dat in 2015 de markt voor tablets groter zal zijn geworden dan die van laptops en PC's

Bron(nen):   Financial Times      

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Diederdick

  En Android?

 2. Peter Smokers

  Het mooiste is dat Apple wel op een Intel draait. Je betaalt er dus ook meer voor. Nee, Windows maakt geen pc’s. Maar dan nog geloof ik meer in Windows.

  • catchit64

   Ik ben sinds de jaren 80 een Apple gebruiker en heb ook Windows zien groeien van een baggerbak tot wat het nu is. Als je zoals ik beide systemen intensief gebruikt (ik programmeer voor zowel apple als windows) dan geloof ik echt meer in Apple.

   (in antwoord op Peter Smokers)
 3. Edward_II

  De scheve vergelijking: “meer PC’s, laptops en smartphones kopen VAN Apple dan apparaten MET Windows.” De los verkochte Windows-pakketten en de Apple-apparaten die omgekat worden naar een ander OS worden dus niet meegeteld.
  Bovendien is het slechts een voorspelling en voorspellen is makkelijk, het bij het juiste eind hebben minder eenvoudig.

Reacties niet toegestaan