‘s Lands grootste kroegbaas wil op 1 juni weer open. Zonder anderhalve meter afstand

Tegen de regels in willen zeker 400 horecabedrijven vanaf 1 juni weer open gaan als er niet meer geld komt van de overheid. Op de opmerking dat dit toch niet mag, reageert horecatycoon Laurens Meyer (60) in het AD: "Zie dat maar eens te handhaven."

Grote woorden van de man die geldt als de grootste kroegbaas van Nederland met zo'n 50 horecagelegenheden en 2.000 medewerkers. "Neemt de overheid geen passende maatregelen in de zin van meer geld en subsidies voor de horecaondernemers, dan gaan we op uiterlijk 1 juni of eerder gewoon weer open”, klinkt het. Er zouden zich al zeker 400 horecabedrijven bij hem hebben aangesloten.

Meyer gelooft niet dat de ic's dan direct weer vol zullen lopen. "Ik denk dat een hoop mensen prima hun gezond verstand kunnen gebruiken om te beslissen of ze naar een horecagelegenheid gaan of niet. Overigens er is geen enkel bewijs dat in de buitenlucht het virus overdraagbaar is, dus terrassen kunnen sowieso open.’’

De man is er nog steeds niet zeker van dat het coronavirus erger is dan de griep. "We moeten ons realiseren dat er altijd een of ander virus zal zijn. Of het erger is dan de griep, moeten we maar bekijken. Als er straks niets meer over is van onze economie, dan kunnen we geen gezondheidszorg meer betalen en dat eist ook mensenlevens.’’

Ook aan de anderhalve meter afstand heeft hij lak. "Dat werkt niet. Ga maar eens naar een toilet in een kroeg. Dan moet je eerst het gangpad verbreden. Het is niet bewezen dat het werkt en ik vind het maar onzin. Het is een utopie. Hoe zie je het voor je in een vliegtuig of in het openbaar vervoer? Of hoe moet dat bij de bakker of slager waar zeven man achter de balie staan te werken op 10 vierkante meter?" 

Bron(nen):   AD