Soros: ‘laten de Duitsers de euro uitgaan’

George Soros heeft in een toespraak in Frankfurt gezegd dat de Duitsers moeten kiezen. Of ze moeten het de zwakke landen mogelijk maken te overleven, of Duitsland moet de euro uit. De sterke nadruk die er nu ligt op bezuinigen en tekorten terugdringen leidt volgens miljardair Soros tot niets. Door de bezuinigingen neemt de economische groei af, waardoor extra bezuinigingen nodig zijn, waardoor de groei afneemt, enzovoort. Nutteloos en schadelijk, volgens Soros. Volgens hem zou het veel beter zijn als de Eurozone gemeenschappelijke leningen zou uitschrijven; de zogenaamde eurobonds. Maar die weg is geblokkeerd door de Duitsers, die hun veto daarover hebben uitgesproken. Soros: 'De Duitsers moeten kiezen. Of ze moeten eurobonds mogelijk maken, of ze moeten uit de Euro stappen, zodat de anderen kunnen overleven.'

Bron(nen):   CNBC      

9 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. j g

  Duitsland kan de zwakke landen niet helpen, daarvoor zijn de problemen te groot. Uit de euro stappen is voor Duitsland zeer riskant want daardoor raken ze hun concurrentiepositie kwijt. Dus meneer wil meneer Soros misschien mee doen met het redden van zwakke landen? Of wil hij gewoon verder gaan met het profiteren van de crisis net zoals zijn collega miljardairs.

 2. kletsmajoor

  Precies, en dan gaan wij, Oostenrijk en Finland mee. Daarna zijn waarschijnlijk Noorwegen, Zweden, en op termijn Polen, ook wel bereid toe te treden. Dan hebben we toch onze neurozone van landen die qua economie en (financiële) cultuur beter bij elkaar passen.

  • RhodBerth

   Waarschijnlijk voor zuid europa ook het beste, even door een diep dal, en daarna kan er weer geklommen worden.

   Ik hoop dat onze banken ondertussen zichzelf al uit z-europa hebben terug getrokken. Anders krijgen we de rekening via die route gepresenteerd.

   (in antwoord op kletsmajoor)
 3. Pim Pandoer

  Hebben die zelfverklaarde orakels van economen (die eigenlijk enkel kolossale windmakers zijn) het nu nog niet begrepen ? De Duitsers zijn het armste volk van Europa en zijn de laatste dagen door de statistieken van de ESCB (cijfers die tot nog toe achter gehouden werden) met de neus op de feiten gedrukt. Die zgn zwakke landen herbergen de rijkste bevolking van de EU. De Duitsers zijn het kotsbeu uitgemolken te worden.

  • j g

   Duitsland heeft geen vastgoed zeepbel, daarbij bezitten minder Duitsers een woning en dus zijn er minder schulden. Die zogenaamde armoede staat tegenover een goed lopende stabiele economie en een lage inflatie.

   (in antwoord op Pim Pandoer)
 4. henri

  Bij die miljardair zit het geld opgehoopt en daar moet het weg zodat het weer in omloop komt.

  • John

   Juist geld moet rollen, daarom zijn munten rond.
   Zij die het makkelijkst de zaak weer aan de gang kunnen brengen, doordat het riskeren van een stuk van hun vermogen hun positie niet wezenlijk bedreigen kan, zijn het voorzichtigst. Mensen met een kleine reserve ook, maar voor hen hangt hun bestaan er vanaf. Dus in de eerste plaats de groep als Soros moet niet praten meer doen > gooi je geld op de markt waar het effectief is, dus arbeidsintensieve activiteiten. Dan krijg je het eerst omloopsnelheid.

   (in antwoord op henri)
 5. Bert Hilhorst

  Parasieten met een grote mond, het moet niet gekker worden.

 6. huismeester021

  Ja en wij ook gelijk maar

Reacties niet toegestaan