Ex-topman van ING betrokken bij belastingontduiking

De naam van de vroegere topman van ING groep, Michel Tilmant, duikt op in de database van Offshore Leaks, de bron van recente onthullingen over belastingontduiking door bekende mensen en bekende bedrijven Tilmant, tot 2009 de baas van ING wordt dus ook genoemd in verband met activiteiten in belastingparadijs Labuan, in Maleisië. Tilmant is momenteel bestuurder voor de Belgische staat bij BNP Paribas Fortis. De naam van Tilmant duikt op in verband met de operaties van de ING Bank in Labuan. Uiteraard ontkent Tilmant dat hij een belastingontduiker is.'Ik veronderstel dat dit kadert in de fundingoperaties van ING. Ik heb geen enkele andere herinnering aan offshore-operaties dan in het kader van funding, een routine', aldus Tilmant tegen Le Soir. Toen ING actief was in belastingparadijzen als Labuan en de Maagden Eilanden was Wim Kok overigens commissaris.

9 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Peter Bakker

 2. Heldoppantoffels

  Goed om dergelijke lui in het licht te zetten, het mag dan wel ‘legaal’ zijn maar netjes is het niet. Daarnaast gaat deze aandacht er hopelijk voor zorgen dat de belastingvlucht van grote bedrijven gestopt wordt. Zij maken namelijk ook gebruik van publieke middelen, maar dragen amper af aan het publieke belang middels belastingen. En dat terwijl de burger alsmaar meer mag betalen!

  Voor wie twijfelt aan de ellendige invloed hiervan op de samenleving, zou ik eens adviseren om de aflevering van Tegenlicht hier op nakijken. ( http://tegenlicht.vpro.nl/afleveringen/2012-2013/tax-free-tour.html ) Het is je reinste diefstal!

  • marianne martens

   Goed dat U de documentaire van Tegenlicht aanprijst. Wij hebben met ogen als “soepborden” gekeken.We wisten het, maar zo ernstig!!!! Overal waar KOK, Wallage,Vermeend, van der Ploeg e.a. ( wil het even niet over de VVD/CDA hebben )
   komen is onraad, “fire like hell” , gesjoemel om de gewone man uit te kleden en nog meer te laten betalen.Heb zelfs jarenlang KOK bekeken op het Journaal. Wat me opviel was, dat hij de meer Machtigen steeds nadeed in kleding, schoeisel en loopjes en eigenlijk nooit iets inhoudelijks vertelde. Mijn zwager zat een keer naast hem tijdens een diner en vertelde later: ” KOK heeft niets te zeggen, hij is zo leeg als een leeggelopen ballon”. BIj de ING heeft ie alles goed gekeurd, hij zat tegenover een raam en keek weer die” verdomde” leegte in, voelde zich thuis.” HOME sweet HOMe”.

   (in antwoord op Heldoppantoffels)
   • Heldoppantoffels

    Ja triest hè!? Ik hoop dat de mensen een keer genoeg krijgen van deze praktijken! En dat we iets verzinnen om op een of andere manier dergelijke praktijken te verhinderen of te bestraffen.

    Deze elite heeft al die macht bij gratie van……van ons allen!

    (in antwoord op marianne martens)
    • John

     Elke elite spiegelt zich aan de andere. De top van het Kremlin in de communistische jaren, of de top van het grote bedrijfsleven in de kapitalistische maatschappij, het gedrag is hetzelfde. Wie er van onderop bij komt ervaart: “waar je mee omgaat daar word je mee besmet”.
     Wat wil je “Heldoppantoffels”, de revolutie? Nee, ik denk het niet als je jezelf “Heldoppantoffels” noemt. En misschien is dat toch maar het beste, want revoluties blijken steeds hun eigen kinderen op te eten.
     Ik ga alleen plezierig om met mensen die, net als ik, volledig niet-materialistisch zijn. We zullen de weteld niet veranderen maar hebben wel “peace of mind”.

     (in antwoord op Heldoppantoffels)
     • Peter Smokers

      Ik ben wel een held. 😉
      Alleen dat zal nooit iemand weten.
      Nee, ik hang niet de held uit.
      De mens is al in vergevorderde staat van ontbinding.
      Er valt al niks meer te redden.
      Als je dat weet ben je al een heel eind.

      Waarom zijn zoveel mensen toch nog materialistisch ?
      Het is de oorzaak van alle ellende.
      Goed, als deze wereld morgen instort ben ik alleen geestelijk voorbereid.
      Bof ik even als ik al in de geest leef ? 😉
      Eerlijk gezegd kan ik niet meer wachten tot de boel finaal in elkaar stort.
      Ik ben deze wereld zo zat.
      Bestond er inderdaad maar een god die er een einde aan maakte.

      (in antwoord op John)
    • Peter Smokers

     Ik ben voor herinvoering voor de doodstraf voor politici.
     Ze luisteren alleen naar banken.
     Ook die moet aanpakken.
     Maar het is al te laat, vrees ik.

     Nou weer de pensioenen.
     Hé, ik ben pas 52.
     Ja, ik kom pas net kijken. 😉

     Als er 2 foute bedrijven zijn dan zijn het wel Shell en de ING.,
     Ik hoop echt dat er een bankrun gaande is.
     Deze is nu echt door Dijsselbloem veroorzaakt.

     En de bankenunie is een feit.
     De volgende stap is eurobonds.

     (in antwoord op Heldoppantoffels)
 3. John

  Het verbaast me nou niks. Kok loopt over van begrip voor de top van de financiële wereld sinds hij aan geheugenverlies lijdt over zijn verleden als vakbondsleider.
  Hij heeft gezien dat Nederland contracten heeft afgesloten met tussen de 90 en 100 (!) buitenlandse overheden die de óffshore constructies mogelijk maken. Die zijn er niet van vandaag of gisteren maar al decennialang.
  Maar let wel: dergelijke situaties werken wederkerig. Tegenover elk buitenlands bedrijf dat Nederland als een belastingparadijs gebruikt staat een Nederlands bedrijf dat hetzelfde in die andere paradijzen doet. We zitten in de houdgreep van het doorgeschoten kapitalisme dat ervoor zorgt dat de kosten van de staat vooral door het klootjesvolk (excusez le mot, ik gebruik het om de schrijnende situatie te verduidelijken) betaald worden en dat degenen die echt binnenlopen met scheepsladingen vrijwel niets bijdragen.

  Eenzijdig de buitenlanders die tot nu toe werden ontzien met hun schijntje afdracht nu aan te pakken, jaagt ze uit de Nederlandse waterhoofdbanken naar banken elders. Met alle gevolgen van dien. Nederlandse multinationals aanpakken voor het geld dat ze vrijwel belastingvrij elders onderbrachten om het uit handen van de fiscus te houden trekt de al scheve verhoudingen alleen maar schever.
  Zolang men heeft toegestaan dat banken door fusies en wereldwijd opereren vele malen groter in omzet konden worden dan het bnp van het land waar men zich oorspronkelijk gevestigd heeft, heeft men een toestand laten groeien waarin de financiële overheid gegijzeld wordt door de waterhoofdbanken.

 4. Peter Smokers

  Het verbaast me.

  Wim Kok.
  De vakcentrale is dood.
  Het is nu de fuckcentrale.

  Zelfs dieren zijn socialer.
  Nee, let maar niet op mijn foto.
  Onder Wim Kok kreeg ik het juist zwaar.
  Dus vertel me niks over socialisme.
  Neosocialosme, neoliberalisme en neonazi voeren de boventoon.

Reacties niet toegestaan